Северна Корея обяви днес, че е изстреляла най-новата си междуконтинентална

...
Северна Корея обяви днес, че е изстреляла най-новата си междуконтинентална
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета

Северна Корея разгласи през днешния ден, че е изстреляла най-новата си междуконтинентална балистична ракета - " Хвасон-18 ", която е способна да доближи всяка точка от територията на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Този ход е бил подхванат като предизвестие към Съединените щати поради засилващата се неприязън от тяхна страна, написа в известието, публикувано от севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА. В текста се отбелязва, че държавният началник Ким Чен-ун персонално е следил изстрелването от площадка на изток от столицата Пхенян на ракетата, която е прелетяла 1002 километра за 73 минути, достигайки височина от 6518 километра, с цел да порази сполучливо набелязаната фиктивна цел в празна част от Японско море.





Вчера южнокорейските въоръжени сили оповестиха, че Северът е изстрелял втора ракета в границите на няколко часа, а източници от японското държавно управление допуснаха, че става въпрос точно за междуконтинентална балистична ракета.

Съединени американски щати и техните съдружници в района - Южна Корея и Япония, осъдиха изстрелването на ракетата като нарушаване на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР