Северна Корея може да разполага с ядрена бомба, способна да

...
Северна Корея може да разполага с ядрена бомба, способна да
Коментари Харесай

Business Insider: Северна Корея може да унищожи 90% от американците само с една бомба

Северна Корея може да разполага с нуклеарна бомба, способна да провокира електромагнитен подтик, който да унищожи 90% от популацията на Съединени американски щати. За това оповестява Business Insider, базирайки се на отчет на някогашните членове на Комисията по електромагнитно импулсно оръжие към Конгреса Уилям Греъм и Питър Прая. Двамата допускат, че КНДР може да създаде нуклеарна детонация над територията на Съединените щати, която ще докара до високочестотен електромагнитен подтик, който ще изключи електроенергийната система на страната. „ В течение на година това ще докара до гибелта на 90% от популацията на САЩ”, пишат създателите на отчета.

Те показват, че единствено преди половин година американското разузнаване се е отнасяло скептично към нуклеарните благоприятни условия на КНДР. Сега обаче Съединени американски щати допускат, че севернокорейските ракети могат да доближат Денвър и Чикаго, както и всяка една друга точка в страната. Авторите на отчета считат още, че Северна Корея може да разполага с 60 нуклеарни заряда.

Експертите на Business Insider обаче считат, че сходно изказване е „ смехотворно”. „ Северна Корея надали ще поеме сходни опасности. По-скоро Пхенян ще нанесе удар по някакъв американски град”, написа изданието.

Напомня се също, че сходни дейности освен ще доведат до изключване на енергийната система на Съединени американски щати, само че и ще унищожат галактическите спътници на страни като Китай, Русия и Япония, които, по мнение на Business Insider, ще подхващат ответни дейности във връзка с КНДР.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР