Северна Корея (КНДР) съобщи, че е засегната от най-тежката суша

...
Северна Корея (КНДР) съобщи, че е засегната от най-тежката суша
Коментари Харесай

Северна Корея е засегната от най-тежката суша от десетилетия

Северна Корея (КНДР) заяви, че е наранена от най-тежката суша от близо четири десетилетия насам и има данни, че в страната има рецесия с прехраната, съобщи Асошиейтед прес.

Официалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА) заяви, че през първите пет месеца от годината в страната са паднали приблизително 54,4 мм дъжд. Това е най-ниското ниво от 1982 година насам.

По-рано този месец организациите на Организация на обединените нации по прехраната оповестиха, че към 10 милиона души в Северна Корея са изправени пред " тежък дефицит на храни ". КНДР регистрира пък една от най-слабите реколти от десетилетие, съобщи АП. През февруари севернокорейският представител в Организация на обединените нации Ким Сон насочи необикновен апел за незабавна хранителна помощ.

Според оценки на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации б ез филантропична помощ милиони севернокорейци ще бъдат изложени на апетит. За увеличение на доставките на храни в КНДР е належащо стабилно финансиране от страни донори, с цел да се избави живота на хората, акцентират представители на Организация на обединените нации, отбелязва ТАСС.



Севернокорейски представители упрекнаха за дефицита на храни неприятното време и интернационалните стопански наказания, които бяха засилени след серията от нуклеарни и ракетни тествания, осъществени от КНДР през последните години. На среща във Виетнам през февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли апела на севернокорейския водач Ким Чен-ун за облекчение на глобите в подмяна на разрушение на основния нуклеарен комплекс на Северна Корея, напомня АП.-->

В средата на 90-те години на предишния век Северна Корея беше наранена от тежък апетит, за който се счита, че е предизвикал гибелта на стотици хиляди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР