Северна Корея (КНДР) направи снощи рядко изявление, обръщайки се към

...
Северна Корея (КНДР) направи снощи рядко изявление, обръщайки се към
Коментари Харесай

Северна Корея се обърна към всички корейци по света и призова за обединение

Северна Корея (КНДР) направи нощес рядко изказване, обръщайки се към всички корейци по света, като прикани да реализират пробив за обединяването на страната без помощта на други страни, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Всички корейци би трябвало "да подкрепят контактите, пътуванията и съдействието сред Северна и Южна Корея ", се споделя в изказването, представено от севернокорейски държавни медии. Пхенян даде обещание да смаже всички провокации пред обединяването на полуострова. В изказването, направено след взаимна среща на държавното управление и политически партии, се акцентира, че корейците би трябвало да се борят пламенно за понижаване на военното напрежение и основаване на кротичък климат на Корейския полуостров. Военното напрежение е измежду главните спънки пред подобряването на връзките сред двете Кореи и обединяването.

Видя се, че взаимните военни учения с непознати сили не оказват помощ развиването на връзките сред Северна и Южна Корея, се отбелязва в изказването. КНДР не заяви за какво е била проведена срещата, само че в изказването се споделя, че тя е целяла да поддържа забележките на водача Ким Чен-ун по отношение на обединяването на полуострова, направени в новогодишното му послание. Пхенян акцентира, че тази година е от голяма важност за Северна и Южна Корея, тъй като се навършват 70 години от основаването на КНДР. За южната Република Корея годината е значима, тъй като идващият месец страната ще бъде хазаин на Зимните олимпийски игри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР