Северна Корея изстреля две ракети с малък обсег през уикенда,

...
Северна Корея изстреля две ракети с малък обсег през уикенда,
Коментари Харесай

Изстреляните от Северна Корея ракети не притесняват САЩ

Северна Корея изстреля две ракети с дребен обхват през уикенда, обявиха американски и южнокорейски представители, представени от БГНЕС. Според Вашингтон обаче това не е провокация, а президентът Джо Байдън  съобщи, че към момента е отворен за разговор с Пхенян. Това бележи първия обществено прочут тест в Северна Корея от встъпването в служба на новия президент на Съединени американски щати през януари.

Дейността на Северна Корея включва оръжейни системи в долния завършек на спектъра, които не са обхванати от възбраните за тестване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, споделиха двама чиновници от администрацията на Байдън. Резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които доведоха до строги наказания против Северна Корея, само не разрешиха на Пхенян да тества балистични ракети, напомня БиБиСи.

 Според Джо Байдън обаче ``нищо изключително не се е променило`` в връзките сред двете страни, а върховен чиновник съобщи, че това е ``нормална`` процедура и предизвести да не се ``хиперболизира``.

Тестът пристигна единствено няколко дни откакто американският държавен секретар Антъни Блинкен даде обещание да работи за денуклеаризиране на Северна Корея и разкритикува нейните " систематични и необятно публикувани " нарушавания на човешките права. Това се случи по време на среща в Сеул с министъра на защитата на Съединени американски щати. Високопоставените американски чиновници обявиха, че прегледът на политиката на Северна Корея от администрацията е стигнал ``финален етап`` и ще бъде хазаин на съветниците по националната сигурност на съдружниците Япония и Южна Корея, с цел да обсъдят това.

Служителите обявиха, че е имало " незадоволително разговор или взаимоотношение " със Северна Корея след несполучливата среща на върха сред някогашния президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун в Ханой през февруари 2019 година, само че не виждат последния ракетен тест като край на разговорите.

Северна Корея продължи да развива своите нуклеарни и ракетни стратегии през 2020 година в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации от 2006 година, като си оказва помощ във финансирането им с към 300 милиона $, откраднати посредством хакерски атаки, оповестяват самостоятелни наблюдаващи на Организация на обединените нации. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР