Северна Корея излезе с апел, призовавайки всички корейци у нас

...
Северна Корея излезе с апел, призовавайки всички корейци у нас
Коментари Харесай

Северна Корея със сензационен апел за обединение с Южна Корея

Северна Корея излезе с зов, призовавайки " всички корейци у нас и в чужбина " да подобрят връзките сред Пхенян и Сеул и да " реализиран пробив за без значение обединяване ", оповестяват държавните севернокорейски медии.

Изявлението беше направено на взаимна конференция на държавното управление, политически партии и организации и съставлява рядко послание към целия Корейски полуостров.

Пхенян прикани за намаляване на военното напрежение и за основаване на кротичък климат с Южна Корея, както и за отменяне на всички " враждебни дейности и военни ходове, които утежняват обстановката ".

В допълнение към мирните договаряния, Северна Корея желае да насърчи контактите, свободното пътешестване, съдействието и обмена с южната си съседка и да " показва желанието на страната за без значение обединяване на света ".

Изявлението следва доближаването сред двете страни, което стартира през предходната година и докара до решението Северна Корея да вземе присъединяване в Зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР