Северна Корея и Русия възобновиха трансграничната железопътна търговия, слагайки край

...
Северна Корея и Русия възобновиха трансграничната железопътна търговия, слагайки край
Коментари Харесай

Защо й е на Северна Корея да внася породисти коне от Русия за стотици хиляди долари?

Северна Корея и Русия възобновиха трансграничната железопътна търговия, поставяйки завършек на двугодишна пауза, породена от граничните ограничавания на Covid-19, оповестиха съветски медии в сряда.

Руската осведомителна организация Интерфакс осведоми, че първият товарен трен, пренасящ 30 чистокръвни коня, е потеглил към единствения граничен пункт между двете страни Хасан-Туманганг.

Данните на съветската федерална митническа работа, прегледани от The Moscow Times, демонстрират, че Северна Корея е внесла 138 коня на цена от 584 302 $ сред 2010 година и 2019 година

Дванадесет съветски коня, които имат огромна алегорична мощ в севернокорейската митология и политическа просвета, и понита бяха доставени в Северна Корея единствено през 2019 година

Припомняме, че водачът на КНДР Ким Чен Ун на няколко пъти беше сниман да язди коне, като последно беше в свещената планина Пектусан през октомври и декември 2019 г. 

Руската далекоизточна железница сподели за Интерфакс, че идната железопътна пратка за Северна Корея се чака да достави медицински артикули. Не се прецизира датата на бъдещите доставки.

Северна Корея беше една от първите страни, които затвориха границите си през януари 2020 година, макар че не са докладвали публично никакви инфекции с Covid-19 повече от две години.

Русия продължи да доставя храна и медикаменти на Северна Корея, преди двустранната търговия да падне съвсем до нула през октомври 2021 година

Руските митнически чиновници предходната седмица осъди глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея, една от най-бедните страни в света, за " цялостното прекъсване " на двустранната търговия сред Москва и Пхенян.

Южнокорейските медии, фокусирани върху Севера, оповестиха предишния месец, че Пхенян е почнал подготовка за разкриване на нови търговски офиси в Русия, с цел да разшири вноса на пшенично брашно и сила.

Предишни отчети на основания в Сеул Daily NK допускат, че Северна Корея е внесла пшеница от Русия през август и газ през октомври в подмяна на поддръжка за нашествието в Украйна.

Северна Корея беше една от петте страни, които гласоподаваха срещу резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща Москва за нейното навлизане в Украйна през февруари 2022 година

През юли Пхенян стана третата страна, която призна Донецка и Луганска област на Украйна за самостоятелни страни след признаването на президента Владимир Путин на следените от сепаратистите разколнически страни.

Путин анексира тези райони в края на септември, дружно с две други отчасти окупирани украински територии, в ход, необятно наказан от западните съдружници на Украйна.

Съобщава се също, че Северна Корея е изразила подготвеност да изпрати служащи в Донецк и Луганск, с цел да оказват помощ при възобновяване им от войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР