Северна Корея е откраднала код, принадлежащ на Trend Micro, за

...
Северна Корея е откраднала код, принадлежащ на Trend Micro, за
Коментари Харесай

Севернокорейският антивирус използва крадена технология на известна програма за защита

Северна Корея е откраднала код, принадлежащ на Trend Micro, с цел да сътвори държавната си антивирусна стратегия SiliVaccine.
Вземайки реномето японската компания на антивирусната сцена, бихте си споделили, че Пхенян знае какво да краде, в случай че не беше дребна детайлност – въпросният код е от артикул на Trend Micro отпреди десетина години. Откритието е на експертите от друга компания за отбрана – CheckPoint.

Откритието на компанията било направено, откакто публицист, споделил изпратен му списък по електронната поща от някой, който се представял за японски инженер.

Освен откраднатия код на Trend Micro, след разбор на файла, откривателите от CheckPoint се натъкнали и на нещо друго в изпълнимия файл – зловредна стратегия и по-точно програмен продукт, прочут като JAKU – стратегия, организираща системи в ботнет армии, заразила над 19 000 компютъра в предишното. Тя била цифрово подписана от компания, чиято сигнатура носили и инструментите, които употребява известна на експертите севернокорейска шпионска формация, свързвана с властта в Пхенян.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР