Северна Корея е откраднала 2 млрд. долара, с които да

...
Северна Корея е откраднала 2 млрд. долара, с които да
Коментари Харесай

Разследват 35 удара на севернокорейските хакери, задигнали милиарди долари

Северна Корея е откраднала 2 милиарда $, с които да финансира оръжейната си стратегия, посредством кибер офанзиви. Това излиза наяве от изминал отчет на Организация на обединените нации, оповестява Би Би Си.

В секретния отчет се показва, че Пхенян е блъснал банки и тържища за криптовалута, с цел да събере пари.

Източник на Би Би Си е удостоверил, че Организация на обединените нации е разследвала 35 кибер офанзиви.

Северна Корея изстреля във вторник две ракети, което става за четвърти път за по-малко от две седмици.

В свое изказване през днешния ден водачът на страната Ким Чен-ун съобщи, че изстрелването е предизвестие против взаимните военни учения, провеждани от Съединени американски щати и Южна Корея.

Според Пхенян, ученията са нарушаване на мирните съглашения.

В изтеклия отчет, който бил изпратен до Комитета за наказания на Северна Корея към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя, че Пхенян „ употребявал кибер пространството с цел да извърши все по-усъвършенствани офанзиви, с цел да краде средства от финансови институции и тържища за криптовалута, с цел да си обезпечи доход “.

Тези средства били сложни за следене и излизат отвън законите на националните държавни управления и регулациите на обичайния банков бранш.

Освен това Северна Корея е нарушила глобите на Организация на обединените нации посредством противозаконна търговия през кораби, както и посредством придобиването на неща, свързани с оръжия за всеобщо заличаване.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР