Северна Ирландия би гласувала поразително в полза на оставане в

...
Северна Ирландия би гласувала поразително в полза на оставане в
Коментари Харесай

Рязък спад на подкрепата за Брекзит в Северна Ирландия

Северна Ирландия би гласувала поразително в интерес на оставане в Европейския съюз, в случай че сходен референдум се организира в този момент, се разкрива в проучване, написа английският вестник The Guardian.

През 2016 година районът гласоподава с 56% за оставане и 44 % за излизане, само че поддръжката за излизане от Блока е спаднала с 13 пункта до 31%, подривайки продължителните старания на Демократичната юнионистка партия за поддръжка на Брекзит.

„ Пропорцията искаща оставане се е покачила от референдума през 2016 година насам, защото повече хора са осведомени за вероятните разноски и неудобства от излизането от Европейския съюз, като жители и като чиновници или работодатели “, съобщи Брендън О‘Лиъри, професор по политически науки в Кралския университет в Белфаст.

Изследването също демонстрира забележителните равнища на поддръжка за незаконни или даже рискови митинги против каквито и да е гранични инспекции на границата с Ирландия, най-много измежду католиците, които преобладават граничните общности.

В проучването се схваща, че две години след референдума за излизане, поддръжката за оставане се е повишила до 69 %, а тази за излизане е намаляла до 31 %.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР