СЕУЛ, Южна Корея (AP) - Старши лекари в десетки болници

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) - Старши лекари в десетки болници
Коментари Харесай

Старши лекари в Южна Корея ще подадат оставки, задълбочавайки спора относно плана на медицинското училище

СЕУЛ, Южна Корея (AP) - Старши лекари в десетки лечебни заведения в Южна Корея възнамеряваха да подадат оставките си в понеделник в поддръжка на стажанти и поданици, които стачкуват от пет седмици поради натиска на държавното управление да усили внезапно приема в медицинските учебни заведения, сподели техният водач.

Действието на старшите лекари евентуално няма да докара до неотложно утежняване на болничните интервенции в Южен Корея, тъй като са споделили, че ще продължат да работят даже откакто подадат оставките си. Но вероятностите за ранен завършек на здравната невъзможност също бяха слаби, защото плануваните дейности на лекарите идват, откакто президентът Юн Сук Йол прикани за диалози с лекарите, като в същото време предложи допустимо намаляване на наказателните стъпки против стачкуващите младши лекари.

Около 12 000 стажанти и медицински резиденти са изправени пред идно прекъсване на техните лицензи заради отхвърли им да прекратят стачките си, което докара до стотици анулирани интервенции и други лекувания в техните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР