Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за Олимпиадата в

...
Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за Олимпиадата в
Коментари Харесай

Сестри Стоеви с квота за Париж

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за Олимпиадата в Париж. Те заслужиха квотата за трети следващ път след Рио 2016 и Токио 2020. Така България ще има представители в бадминтона на всяка Олимпиада от 1992 година насам.
Стоеви взеха визата, откакто завоюваха сребърни медали на двойки дами на Европейското в Саарбрюкен, Германия, което беше последна подготовка за Париж 2024. Трикратните еврошампионки и трети сложени в схемата бяха обърнати на финала от Марго Ламбер и Ане Тран (Фр, №2) с 21:16, 17:21, 11:21. Двубоят бе извънредно равносилен и продължи 70 минути.
Стоеви завоюваха първия гейм след серия от шест безответни точки в края, с цел да поведат с 18:12. Във втората част французойките взеха задатък от 17:12 и с 21:17 изравниха геймовете. В решителния трети гейм Ламбер и Тран поведоха първоначално и до края не изпуснаха водачеството.
Сестрите се окичиха с пети орден от европейски шампионати след злато от Уелва 2018, Киев 2021 и Мадрид 2022, и сребро от Колдинг 2017.
" Още едно Европейско отива в историята. Тази година се окичихме със сребърен орден, само че по-важното е, че ще участваме на трета Олимпиада. Пътят беше сложен и изпълнен с доста трудности, само че общата фантазия ни даваше тласък да преследваме още веднъж европейски орден и олимпийска квота. Никой не мислеше, че можем да изпълним всичко това, да спечелим още един орден и билет за най-големия конгрес в света, само че ние намерихме пътя назад към значимото и се борихме настойчиво за него ", оповестиха сестрите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР