Сестрата на Травис Кинг казва, че американски войник, преминал в Северна Корея, „не е от типа, който просто изчезва“

...
Членове на семейството на US Army Pvt. Травис Кинг каза
Коментари Харесай

Членове на семейството на US Army Pvt. Травис Кинг каза в сряда вечерта, че нямат причина да смятат, че войникът, който миналия месец пресяко границата между Северна и Южна Корея в демилитаризираната зона, разделяща двете нации, ще избяга от американската армия.

Джакеда Гейтс, сестрата на Кинг, каза на Лора Коутс в "CNN Primetime", че семейството не е получило повече информация за местонахождението на брат й, но каза, че той "не е от типа, който просто изчезва".

„Така че, ето защо чувствам, че историята е по-дълбока от това“, каза тя, добавяйки: „Не вярвам, че просто изчезнахте и избягахте.“

Кинг – за когото американската армия каза, че „умишлено и без разрешение“ е преминал в Северна Корея, докато е на цивилна обиколка на Съвместната зона за сигурност, малка колекция от сгради в DMZ, която разделя Северна и Южна Корея от края на Корейската Война през 1953 г. – смята се, че е първият американски войник, преминал в Северна Корея от 1982 г. насам.

Както CNN съобщи по-рано, той е имал история на нападение, изправен е пред дисциплинарни действия за поведението си и е трябвало да се върне в САЩ ден преди инцидента.

Майрън Гейтс, чичото на Кинг, каза на Коутс, че въпреки че семейството се е свързало с различни офиси на избрани служители, семейството не е чуло от администрацията на Байдън и желае Белият дом да направи повече.

„Искаме да дойдат в къщата ни, за да говорят с нас и да ни кажат нещо“, каза той.

Семейството, каза той, се е свързало от членове на семейството на Ото Вармбиър, които са ги призовали да действат. Уормбиър, американски студент, беше задържан в Северна Корея в продължение на 17 месеца след посещение през 2016 г. и почина по-малко от седмица след завръщането си в Съединените щати през 2017 г.

Джакеда Гейтс описа каква тежест е нанесла ситуацията на брат й на семейството, като каза, че им е трудно да спят, докато чакат новини и че отсъствието на Кинг е опустошило майка им.

„Това е наистина, наистина трудно за майка ми, знаете ли, това е нейното момченце“, каза Гейтс.

Говорителят на Държавния департамент Мат Милър потвърди пред CNN по-рано в сряда, че севернокорейците са се свързали с командването на ООН през последните 48 часа относно Кинг, но каза, че „това не е обаждане по същество“ и не се разглежда „като напредък по никакъв начин .”

„Все още няма отговор на обхвата, който направихме със Северна Корея по дипломатически канали“, каза Милър на брифинг на Държавния департамент.

Развитието идва, след като заместник-командващият на командването на ООН каза миналата седмица, че е „започнал разговор“ със Северна Корея относно Кинг. Генерал Андрю Харисън каза по това време, че случаят с Кинг все още се разследва и той не може да предостави повече подробности за редника.

Семейството на Кинг се зарече в сряда вечерта да настоява за завръщането му.

„Ще продължим да се борим за вас и няма да спрем, докато не се приберете у дома“, каза Майрън Гейтс.

Дженифър Ханслър, Кайли Атууд, Наташа Бертранд и Брад Лендън от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР