Сестрата на лидера на КНДР Ким Чен-ун се срещна с

...
Сестрата на лидера на КНДР Ким Чен-ун се срещна с
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун посети демилитаризираната зона

Сестрата на водача на КНДР Ким Чен-ун се срещна с представители на Южна Корея на границата , с цел да сервира цветя и съболезнованията на брат й във връзка със гибелта на някогашна първа дама на южната съседка , осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Ким Йо-чен посети граничното селце Панмунджом в демилитаризираната зона, която разделя двете Кореи, с цел да отдаде респект на някогашната първа дама на Южна Корея И Хи-хо , вдовицата на някогашния южнокорейски президент Ким Де-чун, разгласи южнокорейски представител.
 КНДР насмете Съединени американски щати за арогантната и едностранчивата им политика
КНДР насмете Съединени американски щати за арогантната и едностранчивата им политика

Държавната медия на КНДР прикани Съединени американски щати да " се откажат от враждебната си политика " към Пхенян

И Хи-хо умря на 96-годишна възраст в Сеул в понеделник.

Ким Де-чун се опита да реализира по-добри връзки с КНДР и се трансформира в първия южнокорейски водач, който организира среща с тогавашния водач Ким Чен Ир през 2000 година

Представители на Южна Корея разкриха, че Ким Йо-чен, която се появи преди 18 месеца като топ консултант на брат си, не носи съответно обръщение или писмо за южнокорейския президент Мун Дже-ин . Двете страни разговаряха към 15 минути.

" Тя съобщи, че се надява Югът и Северът да продължат да си сътрудничат , да запазят решимостта на И Хи-хо за помиряване и съдействие сред народите ", разясни южнокорейски консултант по националната сигурност. Представителят добави, че сестрата на Ким Чен-ун главно е поднесла съболезнования.

Това е първият контакт на високо равнище сред двете страни от месеци, отбелязва Агенция Франс Прес.
 В КНДР се надъхват да разчитат единствено на себе си
В КНДР се надъхват да разчитат единствено на себе си

Като погледнем пътя на развиване на нашата стопанска система, не е имало миг без натиска на империалистите със наказания

Говорител на Мун Дже-ин заяви на брифинг, че Ким Йо-чен е споделила, че брат й има " особено отношение " към И Хи-хо.

Посещението на Ким Йо-чен е извършено тъкмо една година от първата среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР