Сестра е вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова след носителя

...
Сестра е вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова след носителя
Коментари Харесай

Български филм с награда в Сан Себастиан

" Сестра " е вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова след носителя на доста интернационалните кино награди " Жажда ". На завършилия преди дни 67-и кино фестивал в Сан Себастиан, " Сестра " бе отличен със специфичен диплом в програмата " Нови режисьори ", научи ДУМА от Светлана Дамянова, " Арт фест ".

Филмът стартира пътя си като план на " София мийтингс " и е подсилен от фестивалите в Арас - Франция, Солун - Гърция, Хонконг - Китай. " Сестра " е продукция на " Омега филмс " и " Фронт филм " в копродукция с Катар.

Историята наблюдава живота на едно момиче и по какъв начин нейните трагикомични неистини са на път да унищожат света на фамилията й. В основната роля е младата Моника Найденова, изобретение на Цоцоркова от кино лентата й " Жажда ". Останалите централни функции са поверени на Светлана Янчева, Асен Блатечки, Елена Замяркова, Валентин Ганев и Иван Савов. Сценарият е дело на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на кино лентата.

Отзивът за кино лентата в списание " Variety " е на Ксавие Анри-Рашид: " Филмът на Цоцоркова е за фамилния живот и сестринството; за дребните, сякаш почтени неистини, които споделят членовете на едно семейство, и за метода, по който могат да бъдат преодолени несъгласията сред близки хора - тематики, които са познати на всеки от нас. "

" Вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова е доказателство за нейния гений и качества да пресъздава връзки сред членовете на семейство, обусловени от средата, в която живеят, " разгласява след премиерата на " Сестра " Кристобал Соаги в списание " Cineuropa ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР