Сесил Каратанчева ще играе срещу бившата №1 в света Мария

...
Сесил Каратанчева ще играе срещу бившата №1 в света Мария
Коментари Харесай

Сесил Каратанчева ще има възможност да срита задника на Шарапова

Сесил Каратанчева ще играе против някогашната №1 в света Мария Шарапова на старта на главната скица на мощния шампионат на твърда настилка в Монреал с награден фонд 2 820 000 $. Това стана допустимо, откакто в края на предходната седмица българката сполучливо преодоля квалификациите в конкуренцията.

Двубоят сред двете ще бъде на централния корт и ще стартира след среднощ българско време.

Сесил и Маша имаха неприсъствен вербален спор преди години. Когато бе единствено на 15, българката се закани “да срита в задника” изгряващата Шарапова поради демонстрирано неуважение от страна на рускинята по време на подготовка. Това обаче не се случи нито тогава, нито в някой от общо четирите мача посред им.

Първият от тях датира от далечната 2004 година на твърдата настилка в Индиън Уелс. Тогава Мария се наложи след поврат с 3:6, 6:3, 6:2. На Откритото състезание на Австралия през 2005-а рускинята печели с лекост - 6:3, 6:1. Още по-категорична е идната й победа - с 6:0, 6:1 на тревата в “Уимбълдън” през същата година. За последно двете играха през 2010 година на шампионата на трева в Бирмингам, където Шарапова се наложи с 6:2, 6:4.

През 2016-а Сесил Каратанчева разкритикува остро далата позитивна допинг проба за мелдоний Мария Шарапова, както и наказателната система в тениса. Българската тенисистка съобщи, че рускинята е употребила неразрешени стимуланти в продължение на 10 години, само че все пак не чака да има огромни последствия за носителката на пет трофеи от Големия шлем.

" Аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях наказана доста по-строго ", сподели Kаратанчева, която изтърпя две години наказване за приложимост на нандролон сред 2006 и 2008 година Маша също получи две години, само че впоследствието глобата й бе понижена на 15 месеца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР