Сервират се само 6 порции и единствено в четвъртъкМесарницата на

...
Сервират се само 6 порции и единствено в четвъртъкМесарницата на
Коментари Харесай

Ресторант в Сингапур предлага отгледано в лабораторни условия месо

Сервират се единствено 6 порции и само в четвъртък

" Месарницата на Хюбър " (Huber " s Butchery) в потъналия в зеленина " Демпси Хил " (Dempsey Hill) в Сингапур е единственият ресторант в света, който предлага отгледано в лабораторни условия месо, само че доставките са толкоз лимитирани, че има единствено шест порции - култивирано пилешко месо поднасяно в салата или шипове кебап и то единствено в четвъртъците, осведоми Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Две години, откакто Сингапур даде зелена светлина за човешка потреблението на създадено в лабораторни условия месо, всеобщото му произвеждане занапред се чака да се разгърне.

Бавният прогрес се дължи главно на високите индустриални разноски и акцентира провокациите, с които се сблъсква новозараждащата се промишленост, опитваща се да задоволи търсенето за различни протеини, които не нараняват животните и не вредят на околната среда.

Налице са обаче от ден на ден знаци, че гурме продуктите могат да донесат по-скорошна облага, в сравнение с месо, което се използва всеки ден като пилешкото да вземем за пример.

Към 2022 година Сингапур е привлякъл към 30 компании, работещи върху различни протеини, с цел да усъвършенства хранителната си сигурност.

Градът-държава внася 90 на 100 от храните и желае да редуцира този % до 70 на 100 до 2030 година, напомня Българска телеграфна агенция.

Досега пилешкото месо на американския стартъп " Ийт джаст " (Eat Just) бе единственият отглеждан в лабораторни условия месен артикул в менюто на " Хюбър ".

Технологичните, регулаторни и огромни бариери за навлизането на пазара на култивирано месо са доста по-високи, в сравнение с при месото на растителна основа, твърдия Дидие Тубиа, основен изпълнителен шеф на израелската компания " Алеф фармс " (Aleph Frams).

Култивираното месо се добива от дребни проби от кафези от добитък, които се отглеждат в големи стоманени съдове, наречени биореактори и се преработват в нещо, което наподобява и има усет на същинско парче месо.

" Не мисля, че доста компании ще съумеят на този пазар, което ще попречи на комодитизацията ( артикули, които стават евтини за всеобщо ползване - бел.ред) ", съобщи Тубиа пред Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР