Сериозно прекъсване на тока засегна индонезийската столица Джакарта и околните

...
Сериозно прекъсване на тока засегна индонезийската столица Джакарта и околните
Коментари Харесай

Милиони останаха без ток в Индонезия

Сериозно спиране на тока засегна индонезийската столица Джакарта и близките градове, като евентуално наранени са десетки милиони души, оповестяват БиБиСи и " Ройтерс ".

Прекъсването на електрозахранването е в райони, където живеят повече от 100 милиона души и са наранени и множеството региони в столицата, което постанова потреблението на генератори в някои офиси, молове и жилища.

" Надяваме се, че системата на Джакарта, в случай че всичко върви по проект и генериращата система е надеждна, безпроблемното доставяне би трябвало да се въстанови след към три часа ", разяснява на конференция Шрипени Интан Кахиани, изпълняващ длъжността изпълнителен шеф на Перусахаан Листрик Негара - ПЛН.

Кахиани добавя, че клиентите на електрическата компания в провинциите Западна Ява и Бантен би трябвало да получат електричество в границите на четири до пет часа .

В някои региони на Джакарта светлините на светофарите са изключени, което допънително утежнява тапите в град, прочут с трафика си. Пътниците на новооткритото метро в града са принудени да се изтеглят.

" Влакът спря ненадейно. Трябваше да чакаме дълго. Имаше толкоз доста бебета, които плачеха и хората викаха " отвори вратата ", разяснява пасажерът Ела Васила пред Агенция Франс Прес.

Близо 10 милиона души живеят в Джакарта , а други 20 милиона живеят в околните градове.

Международното летище в Джакарта не е наранено, а лечебните заведения употребяват генератори ,

Държавният колос ПЛН се извини и упрекна за повредата огромна електроцентрала .

Индонезийската фондация на потребителите разяснява, че прекъсването на тока може да попречва вложенията в най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия и прикани държавното управление да усили потенциала на ПЛН .

" Прекъсванията на електрозахранването, изключително в региона на Голяма Джакарта, са нездравословни освен за потребителите на жилища, само че и за бизнес бранша ", изяснява Тулус Абади, изпълнителен шеф на фондацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР