Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции -

...
Сериозни нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции -
Коментари Харесай

5 бензиностанции запечатани при акция на митничари, полицаи, данъчни и метролози

Сериозни нарушавания на законодателството са открити във всички бензиностанции - обект на взаимни инспекции на Агенция " Митници ", Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Българския институт по метрология (БИМ) през миналата седмица. И петте запечатани обекта се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас. За част от нарушаванията са формирани досъдебни производства.

След осъществени разбор и инспекция от чиновници на Агенция " Митници " са открити нарушавания и са подхванати взаимни дейности под координацията на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари. В хода им е открито, че в една от бензиностанциите са инсталирани спомагателни устройства към фискалния уред на обекта . По този метод е било допустимо подаването на неточна информация за осъществените доставки, наличните и проточените количества горива към Национална агенция за приходите. В друга бензиностанция пък са открити разкритикуван вид колонки .

Служителите на Национална агенция за приходите, виновни за наложително събиране на данъчни задължения, са иззели налични парични средства в два от обектите, поради непогасени данъчни задължения . От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция " Митници " са иззели гориво, поради нарушавания на акцизното законодателство . Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

35 495 литра дизелово гориво е задържала митническа мобилна група при инспекция на икономически двор в региона на София, осъществена на 8 ноември. Установено е, че в двора са паркирани три цистерни, благосъстоятелност на две търговски сдружения, едното от които има и обекти за търговия на дребно, допълват от митниците.

В цистерните са открити надлежно 1954 л, 3751 л и 29 790 л дизелово гориво. В рамките на инспекцията за количествата не са показани документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища . Взети са проби за лабораторен разбор.

При различен случай още веднъж екип на митническа мобилна група задържа 6366 л дизелово гориво и бензин без документи за заплатен данък при инспекция на два микробуса и три бензиностанции.

На 2 ноември на основен път Е-79 в региона на село Драгичево посока Перник, екип на митническа мобилна група стопира за " роуд стоп " инспекция два микробуса с българска регистрация. В багажното поделение на микробусите са открити по два еднотонни ПВЦ съдове, цялостни с по към 700 литра дизелово гориво . Съдовете са били снабдени с инсталирана помпа с револвер .

За откритото общо 1460 л дизелово гориво водачите са показали документи, които в следствие, след лабораторен разбор, е открито, че не са съотносими към транспортираното гориво. Митническите чиновници направили инспекции и в обектите, от които по документи е закупено горивото, както и в трети обект, стопанисван от същото сдружение. При последвалите инспекции в трите обекта са открити общо 4906 литра бензин без документи по ЗАДС . Горивата са арестувани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР