Сериозни нарушения на законодателството са открити в пет бензиностанции, проверени

...
Сериозни нарушения на законодателството са открити в пет бензиностанции, проверени
Коментари Харесай

Запечатаха пет бензиностанции след проверки

Сериозни нарушавания на законодателството са открити в пет бензиностанции, тествани взаимно от Агенция „ Митници “, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Българския институт по метрология (БИМ) през миналата седмица. И петте обекта, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас, са запечатани, а за част от нарушаванията са формирани досъдебни производства, оповестяват от Национална агенция за приходите.

След осъществени разбор и инспекция от чиновници на Агенция „ Митници “ са открити нарушавания и са подхванати взаимни дейности под координацията на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари. В хода им е открито, че в една от бензиностанциите са инсталирани спомагателни устройства към фискалния уред на обекта. По този метод е било допустимо подаването на неточна информация за осъществените доставки, наличните и проточените количества горива към Национална агенция за приходите. В друга бензиностанция пък са открити разкритикуван вид колонки.

Служителите на Национална агенция за приходите, виновни за наложително събиране на данъчни задължения, са иззели налични парични средства в два от обектите поради непогасени данъчни задължения. От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „ Митници “ са иззели гориво поради нарушавания на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

Междувременно пък от Агенция Митници оповестиха, че над 51 тона горива без документи са задържали митнически мобилни групи за седмица. При инспекция на икономически двор в региона на София са арестувани 35 495 литра дизелово гориво. Те били в три цистерни, благосъстоятелност на две търговски сдружения, едното от които има и обекти за търговия на дребно. В рамките на инспекцията за количествата не са показани документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Взети са проби за лабораторен разбор.

При различен случай са арестувани 6366 литра дизелово гориво и бензин без документи за заплатен данък при инспекция на два микробуса и три бензиностанции.

При трета инспекция на бензиностанция в региона на Свиленград митнически чиновници от митница Пловдив и митническа мобилна група откриват 9240 литра гориво, най-вече дизел, без документи. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР