Сериозна червена лампа за всички е изчерпването на леглата за

...
Сериозна червена лампа за всички е изчерпването на леглата за
Коментари Харесай

Радев: Изчерпването на интензивните легла е сериозна червена лампа за всички

Сериозна алена лампа за всички е изчерпването на леглата за интензивно лекуване. Това предизвести президентът Румен Радев, който посети във вторник Центъра за незабавна здравна помощ в София.

Радев е посетил колцентъра, откъдето се координират повикванията. “На едно голямо табло са показани всички свободни кревати. За страдание, там, където беше брой интензивни кревати свети в алено. Проблемът не е в координацията, хората тук я вършат, а в привършване на леглата в реанимацията. Това е сериозна алена лампа за всички “, съобщи Радев.

Той уточни, че Делта разновидността се популяризира извънредно бързо и има внезапно повишаване на случаите. “Призовавам към всички да сме виновни и съзнателни като общество. Само със съблюдаване на ограниченията може да преодолеем това затруднение “, сподели президентът.

“Каква е алтернативата? Вижте Латвия – цялостен локдаун, алтернативата е затваряне на всички търговски обекти, без на тези от първа нужда и аптеките. Виждате вечерен час в някои страни. Цялата страна замира. Това ли желаеме? Това се пробват Министерство на здравеопазването и държавните институции да избегнем. Да избегнем подобен миг с големи вреди за обществения, икономическия и културния живот “, разяснява Радев.

“Лекарите се измориха да изясняват, че изходът от обстановката да се движим от локдаун към локдаун е имунизацията. Няма по-надеждна отбрана сега от имунизацията в битката с вируса “, добави Радев.

Според Радев е време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да даде явен отговор за какво саботира имунизационния развой с лъжливи, манипулативни изявления, визирайки изказванието на Борисов, че се употребяват ваксини с изминал период на валидност. По думите на Радев това е неприемливо.

Президентът изрази благодарност към екипите на Спешна помощ за всеотдайната им работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР