Сериозен удар по джоба дебне собствениците на имоти.Собствениците в жилищни

...
Сериозен удар по джоба дебне собствениците на имоти.Собствениците в жилищни
Коментари Харесай

Нов закон: Тлъсти глоби за собственици на имоти, ако не подадат специална декларация

Сериозен удар по джоба дебне притежателите на парцели.

Собствениците в жилищни здания към този момент би трябвало да подават декларация по пример, с цел да бъдат вписани в книгата на етажната благосъстоятелност, другояче рискуват санкция. Това взеха решение депутатите на второ четене, дружно с голям брой други промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, съобщи.

Приемането на поправките е част от пакета закони, които Народното събрание би трябвало да утвърди, с цел да получи страната евросредства по Националния проект за възобновяване и резистентност.

В декларацията би трябвало да са разказани членовете на семействата, жителите и домашните любимци. За това се поставя 15-дневен период, считано от придобиване правото на благосъстоятелност или прилагане, в противоположен случай се планува санкция от 50 до 250 лева Същото се отнася и до наемателите. Такова обвързване съществува и в този момент, само че в закона не се планува вписването да става със специфична декларация. Образец на документа, както и на книгата на етажната благосъстоятелност, ще бъде одобрен от районния министър.

Собствениците в към този момент ще са длъжни да вземат участие във вземането на решения от общото заседание на етажната благосъстоятелност – персонално или посредством прокурист.

Досега, с цел да бъде законно, трябваше да участват минимум 67 на 100 от притежателите – персонално или посредством представител. Сега се понижават на 51 на 100.

Когато събранието не може да се организира в уречения час заради липса на кворум, то може да се отсрочи с един час, след което да се организира законно с присъединяване на 26 на 100 от притежателите. Преди в същата догадка се изискваше да участват най-малко 33 на 100.

Предвиден е и казусът, при който един от притежателите – човек или компания, има повече от 51 % от постройката. Тогава, с цел да се организира събранието, би трябвало да вземат участие минимум 75 на 100 от притежателите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР