Сериозен проблем изскочи пред ансамбъла на Израел няколко дни преди

Сериозен проблем изскочи пред ансамбъла на Израел няколко дни преди ...

От казармата не пускат грация на световното.


Сериозен проблем изскочи пред ансамбъла на Израел няколко дни преди старта на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Капитанът на тима Бар Шапочников не е освободена от военна служба и не й дават да излезе в отпуск. Както е известно, в страната дори жените отслужват в продължение на 2 години.

Местните военни не позволяват на Бар Шапочников да лети за Азербайджан следващата седмица, поне засега, пишат местните медии.

Първата молба на капитанът на ансамбъла е била отказана вчера, а тя е подала нова. Медийният натиск обаче може да промени ситуацията и все пак тимът на Израел да участва в най-важното състезание за годината, което е и квалификация за Олимпиадата в Токио.

Местните военни власти отпускат 90 дни отпуск на изключителните спортисти. Тя обаче вече е използвала този срок за подготовка и състезания през годината, което се явява пречка.

Високопоставен служител в армията на Израел обяви, че Бар Шапочников е използвала позволения срок, а и не е сътрудничила в процедурите.

Източник: sportal.bg