Сергей Ковалев не е убеден, че Андре Уорд ще остане

...
Сергей Ковалев не е убеден, че Андре Уорд ще остане
Коментари Харесай

Ковальов: Андре Уорд ще се върне, почива си, защото има много пари

Сергей Ковалев не е уверен, че Андре Уорд ще остане за дълго в пенсия. Световният първенец на WBO в лека тежка категория счита, че британецът сега прави разбираема отмора, защото е спечелил доста пари от техните два дуела и може да си разреши да си почине. Ковальов обаче чака Уорд да се бие още веднъж по някое време и се надява в последна сметка да си обезпечи трета борба с него.

"Мисля, че ще се върне. Той просто взе това решение да си почине, защото има задоволително пари, с цел да бъде отвън бокса. От последните две борби той направи много пари. Така че тъкмо в този момент той следи какво се случва в лека тежка категория и ще изчака до момента в който няма обединен първенец, с цел да го провокира и да завоюва още веднъж повечко пари ", съобщи Ковалев.

Непобеденият на професионалната сцена Уорд (32-9, 16 КО), който ще навърши 34 години през идващия месец, победи Ковальов в две следващи срещи в лека тежка категория. И двата резултата бяха много спорни.

Първата им борба беше доста оспорвана, само че Уорд съумя да се възвърне от нокдаун във втория рунд и беше по-ефективният боксьор във втората част на 12-рундовата им среща и по този метод завоюва посредством противоречиво единомислещо съдийско решение през ноември 2016-та година.

Двамата боксьори се завърнаха за реванш в Лас Вегас на 17-ти юни 2017-та година в още една доста оспорвана среща, до момента в който Уорд не нанесе злокобно кроше в брадичката на руснака в осмия рунд.

Намесата за прекъсването на срещата на рефера пристигна малко по-късно в същия рунд, защото Уорд пласира тежки удари в тялото на съперника си, които обаче попаднаха много под пояса на Ковальов и това се трансформира в извънредно противоречиво решение. Ковальов оспорваше загубата с механически нокаут, само че връщане обратно към този момент нямаше. Три месеца по-късно Уорд разгласи пенсионирането си и остави Ковальов с празни ръце.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР