Серджо Маркионе вече не е президент на Fiat Chrysler Automobiles.

...
Серджо Маркионе вече не е президент на Fiat Chrysler Automobiles.
Коментари Харесай

Серджо Маркионе на смъртен одър, FCA има нов шеф

Серджо Маркионе към този момент не е президент на Fiat Chrysler Automobiles. Официалното известие от пресслужбата на италианско-американския тръст гласи, че предходната седмица 66-годишният управител се е подложил на планова интервенция, след която положението му се е влошило внезапно и няма да му разрешава да извършва отговорностите си. Според изявления в италианската преса Маркионе е в кома.

На незабавно съвещание на съвета на шефовете на FCA за краткотрайно изпълняващ длъжността на концерна е назначен 54-годишният Майк Манли, началник на фирмите Jeep (от 2009 г.) и Ram (от 2015-а). Окончателният правоприемник на Маркионе ще бъде определен на идващото заседание на акционерите, което би трябвало да се организира в най-скоро време. Манли към този момент разгласи, че има намерение да следва одобрената неотдавна тактика за развиване на FCA.

Серджо Маркионе стана президент на Fiat през 2004 година и управлява персонално сливането с Chrysler. Той смяташе да се отдръпна през 2019 година Овакантения му пост във Ferrari, която мениджърът трансформира в независима компания и също оглавяваше, ще поеме 63-годишният Луи Калмиери, някогашен началник на Philip Morris International.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР