Септември ще е отличен за късно море. Деветият месец ще

...
Септември ще е отличен за късно море. Деветият месец ще
Коментари Харесай

Жега през септември. Какво време ни очаква

Септември ще е отличен за късно море. Деветият месец ще ни радва с циганско лято, сочи дълготрайната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология. Есента обаче идва и сутрините ще са хладни. Понякога денят ще стартира с 3 грасува температура, с цел да стигне в ранния следобяд до 35 градуса.

Средномесечни температури към нормата през септември, чакат синоптиците от.

За равнините те са сред 18° и 21°, за високите полета – сред 15° и 17°, а за планините – сред 3° и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат сред 30 и 35 градуса, а най-ниските - сред 3 и 8 градуса, по-високи по Черноморието, предава Нова тв.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за равнините е сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските региони – от 50 до 80 л/кв.м.

През първите 10 дни от месеца температурите, в по-голямата част от страната, ще бъдат към и под нормата. В началото на интервала през страната ще премине леден атмосферен фронт и на доста места от запад на изток ще превали и прегърми. Относително умерено ще бъде времето към 3-4 септември. През идващите дни до края на десетдневието на доста места ще има превалявания.

През второто десетдневие температурите ще се покачат и ще бъдат близки и малко по-високи от нормалните. През множеството дни от интервала времето ще е най-вече слънчево. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства има към 13-и и в края на десетдневието, когато се чака тук-там да превалява. Температурите ще се намалят.  

През третото десетдневие температурите постепенно ще се намаляват. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства с превалявания има към 22-и, 25-и и през последните дни от интервала. През втората половина от интервала по високите полета на Западна България ще се образуват първите слани. 

На 22 септември в 22 ч. и 21 мин. настава есенното равноденствие и стартира астрономическата есен, напомнят от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР