Сензорна стая ще бъде открита на 17 септември в основно

...
Сензорна стая ще бъде открита на 17 септември в основно
Коментари Харесай

Откриват сензорна стая в бургаско училище

Сензорна стая ще бъде открита на 17 септември в главно учебно заведение " Петко Рачев Славейков " в Бургас. Основното й приложение е за деца със специфични потребности, само че от нея ще се употребяват и всички други възпитаници, които имат нужда от релакс по време на образователната година. Парите за сензорната стая са събирани от дарения през предходната образователна година. Проведени са разнообразни благотворителни прояви, представления на театрална школа " Арлекин ", учебен маратон, благотворителни базари.
Сензорната стая има успокоителен резултат върху децата. Тя е особено оборудвано, затъмнено помещение, което влияе върху чувствата и усещанията на учениците . В нея се употребяват разнообразни аксесоари и уреди, употребява се и за игра, в която обаче не се търси успеха, а самото прекарване.Това оказва помощ да се превъзмогнат някои компликации и задръжки, да се развие възприятието за самопреценка, и справяне с разнообразни провокации.
Такава стая към този момент има в „ Център за за специфична просветителна поддръжка ", където от година се употребява с огромен триумф.
Стаята ще бъде публично открита на следващия ден в наличието на учители, възпитаници и всички съдействали за нейното битие в помощ на нуждаещите се деца.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР