Сензационно откритие обръща на 180 градуса всичко, което знаем да

...
Сензационно откритие обръща на 180 градуса всичко, което знаем да
Коментари Харесай

Сензация! Човешката ДНК пази стара тайна

Сензационно изобретение обръща на 180 градуса всичко, което знаем да нашето ДНК. Учените откриха нова, скрита конструкция в човешката ДНК.

Оказва се, че нашето ДНК пази остаряла загадка. Популярната двойна серпантина, с която ние тълкуваме ДНК структурата, не е единственият метод, по който тя действа. За първи път екип от учени е разпознал нова конструкция, която наподобява на извит възел от четири въжета, написа уеб сайтът „ Новото знание ”.

Въпреки обстоятелството, че откривателите от дълго време считат, че тази конструкция (наречена i-мотив) може да съществува, в никакъв случай не е била открита в живи човешки кафези.

„ I “ значи „ интеркалация “, която е химичен термин за пластова конструкция.

Структурата се състои от четири посоки на ДНК, свързани по един необикновен метод. Откриването на i-мотива вътре в живите кафези демонстрира, че най-вероятно играе значима роля в клетъчната биология.

В двойната серпантина азотните бази на аденин (А) образуват двойки с тиамин (Т), до момента в който цитозин (С) прави същото с гуанин (G).

Тези основи са структурирани една върху друга, усуквайки се на два реда глюкоза и фосфат, които образуват елегантно стълбица под формата на двойна серпантина.  Тази конструкция играе определяща роля в синтезата на протеините, означават специалисти.

„ Много е евентуално геномите във всички кафези на нашето тяло да образуват i-мотиви в даден миг от времето. “ споделя Марсел Дингер, молекулярен биолог в Института за медицински проучвания на Гарван в Сидни, Австралия, който управлява проучването.

За откриването на i-мотива учените употребяват откъс от антитяло, способно да разпознава и прилепва характерно към i-мотивите форми.

Все още се знае малко за неговата функционалност и значение, само че наподобява, че до момента в който двойната серпантина е преобладаващата конструкция, най-разпространеният метод ДНК да съхранява информацията си, съществуват и други модели.

Тяхната роля може да бъде определяща за контрола на болести, считат специалистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР