Сентис е най-високата планина на територията на Швейцария, която се

...
Сентис е най-високата планина на територията на Швейцария, която се
Коментари Харесай

Защо потопиха Алпийския Титаник?

Сентис е най-високата планина на територията на Швейцария, която се вижда от немския бряг на Боденското езеро на границата на Федералната република, Швейцария и Австрия. През 1892-а година името " Сентис " е обещано на новия параход, издигнат да плава сред пристанищата по езерото - Романсхорн в Швейцария, Фридрихсхафен и Линдау в Германия, както и Брегенц в Австрия, напомня.

Още тогава Боденското езеро (известно като Констанц на пътешествениците от англоговорящите страни) е доста известен туристически район. Параходът е можел да транспортира към 400 пасажери. Бил е екипиран с парна машина на въглища - оборудване, което тогава не е било необятно публикувано, само че се е употребило, като да вземем за пример на издигнатия 20 години по-късно " Титаник ".

Как " Сентис " се оказва на дъното?

" Алпийският Титаник ", както е бил наименуван " Сентис ", е бил потънал в центъра на Боденското езеро през 1933-а година, откакто е снет от употреба, защото към този момент е станал недоходоносен. Когато потъвал, кармата, на която се веело швейцарското знаме, се издигнала във въздуха тъкмо по този начин, както това се било случило по-рано по време на именитата злополука посред Атлантическия океан.

Решили да не преработват " Сентис " за скрап, защото потапянето му излизало по-евтино. Но през днешния ден, след съвсем 90 години, ще вадят парахода. Плавателният съд с дължина 48 метра бил открит в немската част на Боденското езеро по време на геодезични изследвания през 2013-а година на приблизителна дълбочина 200 метра.

Как ще вадят " Алпийския Титаник "

Както осведоми организация дпа, при започване на февруари швейцарското Дружество за избавяне на кораби, закупило потопения параход, е получило всички нужни позволения от управляващите за изваждането му.

То ще стартира във втората половина на март с потреблението на специфични балони и понтони. След това ще отместят кораба по-близо до Романсхорн в Швейцария, където евентуално на 20-и април ще се реализира вторият стадий. Цялата интервенция включва 17 стадия - разказана е в анимирано видео на немски, квалифицирано от уредниците.

Корабът се е запазил добре, защото се е намирал от самото начало на огромна дълбочина, където има малко О2 и слънчева светлина не доближава. Новите му притежатели възнамеряват да го употребяват за музейни цели. Финансирането на акцията по изваждането на " Сентис " от дъното на езерото е обезпечено от частни дарения.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР