Сенаторите на САЩ гласуваха одобрение на законопроекта, който вдига тавана

...
Сенаторите на САЩ гласуваха одобрение на законопроекта, който вдига тавана
Коментари Харесай

САЩ прие бюджет, вдига дълга и добавя още $1,7 трлн. към дефицита за десетилетие

Сенаторите на Съединени американски щати гласоподаваха утвърждение на законопроекта, който подвига тавана на дълга доникъде на 2021 година и прибавя почти 1,7 трилиона $ към недостига през идващото десетилетие спрямо автоматизираните съкращения на разноските, които другояче биха влезнали в действие, оповестява The Hill.

Законопроектът е един от последните наложителни детайли в листата със задания на Сената , преди петседмичната августска отмора. Камарата към този момент одобри договорката за бюджета предходната седмица, което значи, че в този момент отива към Тръмп, който се чака да я подпише.

" Бюджетната договорка е феноменална за нашите велики военни, нашите ветеринари и работни места , работни места, работни места ", написа Тръмп в Туитър.

Budget Deal is phenomenal for our Great Military, our Vets, and Jobs, Jobs, Jobs! Two year deal gets us past the Election. Go for it Republicans, there is always plenty of time to CUT!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 1, 2019
" Това ще ускори националната ни сигурност и ще обезпечи на нашите войски нужните запаси за осъществяване на доста сложна и постоянно рискова работа и ще разчисти пътя за сериозни вложения за тези от междинната класа ", разяснява водачът на малцинството Чарлс Шумер в четвъртък.

Сделката дейно приключва опасността от съществени автоматизирани съкращения на разноските .

Първата линия за разноските за защита ще са надлежно 738 милиарда $ и 740 милиарда $ за финансовите години 2020 и 2021 година . Разходите за неотбрана ще бъдат 632 милиарда $ за фискална 2020 година и 634,5 милиарда $ за фискална 2021 година.
 Белият дом и Конгресът със договорка за отбягване на банкрут на Съединени американски щати
Белият дом и Конгресът със договорка за отбягване на банкрут на Съединени американски щати

Сделката понижава риска от пагубна фискална рецесия

Цифрите са доста по-различни от настояването на Тръмп за фискална 2020 година, в което защитата бе за 750 милиарда $ и 567 милиарда $ за неотбрана. Като цяло договорката прибавя повече от 100 милиарда $ нови разноски спрямо 2019 година, където най-високите разноски за защита са 716 милиарда $, а неотбраната е 620 милиарда $.

Сенатор Джон Кенеди разяснява, че ще се опълчи на законопроекта , защото " той продължава нашите разноски за недостиг без доста старания , в случай че има такива, да се опитаме да спестим пари. "

Сенатор Марко Рубио изяснява, че законодателите би трябвало да се занимават настрана с тавана на дълга и рестриктивните мерки на бюджета .

Докато Мнучин прикани Конгреса да вдигне тавана на дълга преди почивката през август.

" В последна сметка трябваше да се оправим с лимита на дълга и би трябвало да се оправим с рестриктивните мерки на разноските , само че не съм сигурен, че тези две са свързани ", добавя Рубио.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл разяснява, че " би трябвало да влагаме в готовността на нашите военни командири да възнамеряват зараждащи провокации , в научни проучвания и разработки за поддръжка на американските военни за бъдещето и в твърда поддръжка за нашите съюзни задължения ",

" Тази договорка е опция да се направи тъкмо това. Това е договорката, която администрацията контракти . Това е договорката, която е признат от Камарата . Това е договорката, която президентът Тръмп чака и е припрян да я подпише като закон ", добавя Макконъл.
 Камарата на представителите на Съединени американски щати подвигна тавана на дълга
Камарата на представителите на Съединени американски щати подвигна тавана на дълга

284 против 149 конгресмени гласоподаваха за сделката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР