Сенатори от двете страни на пътеката призоваха президента Байдън да

...
Сенатори от двете страни на пътеката призоваха президента Байдън да
Коментари Харесай

Сенатор Ернст, Розен призовават Байдън да увеличи натиска върху Катар в преговорите за заложници на Хамас

Сенатори от двете страни на пътеката приканиха президента Байдън да усили натиска върху Катар, с цел да обезпечи освобождението на повече от 100 заложници, които към момента са арестувани покорен в Газа от терористите на Хамас.

Сенс. Джони Ърнст (R-Айова) и Джаки Розен (D-Nev.) приканиха 81-годишния Байдън да „ в допълнение употребява партньорството на Съединени американски щати с Катар “ и предизвестиха члена на Арабската лига, че продължаващите дипломатически връзки със Съединени американски щати ще бъдат „ доста “ ще се отрази, в случай че не направи повече, с цел да убеди Хамас да освободи останалите заложници.

„ Катар поддържа тесни връзки с Хамас, приема висши водачи на Хамас и обезпечава на организацията доста финансиране, осигурявайки на Доха голям достъп и въздействие върху групата, в това число във връзка с договарянията за заложници “, пишат Ернст и Розен в писмо от четвъртък на Байдън.

Сенаторите означават, че наред с тесните си връзки с Хамас, Катар също е „ главен съдружник отвън НАТО, е хазаин на огромен кон...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР