Сенатът на Чешката република следващата седмица ще обсъди въпроса за

...
Сенатът на Чешката република следващата седмица ще обсъди въпроса за
Коментари Харесай

Чешкият сенат възнамерява да отстрани президента Земан

Сенатът на Чешката република идната седмица ще разиска въпроса за импийчмънт на президента на страната Милош Земан, съобщи ръководителят на горната камара на Народното събрание на републиката Павел Фишер, представен от РИА Новости.

" Току-що гласувахме в комисията по външните работи и сигурността на Сената, че Милош Земан не е в положение да извършва длъжността президент на републиката. Изхождаме от член 66 от Конституцията. Ще поканя Сената да разиска това идната седмица ", написа Фишер в „ Туитър “.

Právě jsme na výboru pro zahraničí a bezpečnost Senátu odhlasovali, že Miloš Zeman není schopen vykonávat úřad prezidenta republiky. Vycházíme z článku 66 Ústavy. Budu navrhovat, aby o tom příští týden jednal Senát.

— Pavel Fischer (@PavelFischer)
По-рано група чешки парламентаристи оповестиха, че имат намерение да приготвят конституционна тъжба, обвиняваща Земан в държавна измяна, заради разсекретяването на някои данни в телевизионно послание към съграждани по случая „ Врбетице “.

В обръщението си президентът разяснява обвиняванията против Русия за присъединяване в детонациите на складовете за оръжия. Според него в отчета на контраразузнаването няма доказателства или данни дали на територията на складовете е имало сътрудници на непознати разследващи служби. Разследването на случая, означи той, продължава.

Полицията и Главната прокуратура работят с две версии за случилото се - непрофесионални дейности на чиновници на склада и действия на сътрудници на задгранични специфични служби.

В средата на май Земан съобщи, че друга причина за детонациите може да бъде опит да бъде прикрита неналичието на оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР