Сенатът на Бразилия одобри назначаването на министъра на правосъдието Флавио

...
Сенатът на Бразилия одобри назначаването на министъра на правосъдието Флавио
Коментари Харесай

Бразилският Сенат одобри съюзник на Лула да Силва за нов съдия във Върховния съд

Сенатът на Бразилия утвърди назначението на министъра на правораздаването Флавио Дино за член на Върховния съд на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Дино, някогашен губернатор на щат, който предприе строги дейности против поддръжниците на някогашния президент Жаир Болсонаро, откакто те нахлуха в държавни здания през януари предходната година, беше утвърден за съда с 47-31 гласа.

Гласуването сподели, че опозицията, водена от десния Болсонаро, не е задоволително мощна, с цел да блокира програмата на левия му правоприемник, президента Луиз Инасио Лула да Силва, отбелязва АП.

Дино ще размени някогашната председателка на Върховния съд Роза Мария Вебер, която се отдръпна през септември, откакто навърши 75 години - възрастовата граница за съдиите от Върховния съд на страната. 

Дино, който е бил федерален арбитър в продължение на 12 години, преди да стартира политическата си кариера, управляваше североизточния бразилски щат Мараняо в интервала 2015-2023 година Решенията му за налагане на полицейски час и ограничавания за напредване по време на пандемията го трансфораха в антагонист на Болсонаро, който се обявяваше срещу строгите ограничения против КОВИД-19, напомня АП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР