Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до

...
Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до
Коментари Харесай

Семьон Новиков се класира на четвъртфинал на 87 кг

Семьон Новиков се класира на четвъртфиналите на олимпийската категория до 87 кг типичен жанр от международното състезание по битка в Сърбия. То е и първа олимпийска подготовка, а при още една победа българският национал ще бъде доста покрай първа квота за националите.

Абу-Муслим Амаев и Иво Илиев пък ще чакат класиране репешажи.

Новиков стартира шампионата против Мохамед Метуали и надделя бързо египтянина с 9:0. След това българският национал се изправи против международния първенец от 2018 Лаша Гобадзе, с който взеха бронзовите медали на 87 кг от европейското състезание тази пролет. Българинът не помръдна на сутерен в първата част, а в последните секунди изнесе грузинеца за две точки и преднина 2:1. Новиков предстоящо добави още една от сутерен във втората част и направи още втора безупречна отбрана за крайното 3:1.

На четвъртфиналите българският национал ще срещне шведския национал Алекс Кесидис, който е международен вицешампион от 2019.

Междувременно, в другата част на схемата, миналогодишният бронзов медалист Али Ченгиз от Турция победи настоящия олимпийски първенец Жан Беленюк от Украйна с 3:1.

Амаев надделя Акмират Хелдиев от Туркменистан с 11:0 на старта на 63 кг, след което отстъпи на осминафинал с 1:7 против Храчия Погосян. Така българският национал ще се надява да бъде изтеглен на репешаж от арменеца, който победи с пет безответни точки тази пролет на шампионата " Дан Колов – Никола Петров ". Съперник на Погосян е Мурад Мамадов от Азербайджан.

Иво Илиев загуби с 0:7 на старта на 67 кг против грузинеца Йони Хецуриани, който в идната си битка се наложи против състезателя с безпристрастен статут Александър Лявончик. Съперник на Хецуриани на четвъртфиналите ще бъде Амантур Исмаилов от Киргизстан.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР