Семейството на осемгодишно израелско-ирландско момиче, за което първоначално се смяташе,

...
Семейството на осемгодишно израелско-ирландско момиче, за което първоначално се смяташе,
Коментари Харесай

Семейството научава, че 8-годишното израелско-ирландско момиче, смятано за убито при атаката на Хамас, вероятно е заложник

Семейството на осемгодишно израелско-ирландско момиче, за което в началото се смяташе, че е убито в Хамас Терористична офанзива на 7 октомври в Южен Израел разбра, че в този момент се счита, че е жива и е измежду заложниците, държани от Хамас в Ивицата Газа. Ирландското посолство в Израел удостовери пред ирландската държавна телевизия RTE, че към този момент се счита, че Емили Хенд е била отвлечена, а не убита от бойци на Хамас по време на офанзивите.

Момиченцето, което е родено в Израел и има татко ирландец, е било на нощувка в къщата на другар в кибуц Беери, където и двамата живеят, когато е станала терористичната офанзива, съгласно нейният татко, който приказва с CNN в дните незабавно след офанзивата.

Баща й, Томас Хенд, сподели на CNN, че е отишъл в безвредната си стая, когато сирените са завили. Оттам той се обадил на някогашната си брачна половинка, с цел да я помоли да ревизира Емили.

Когато най-сетне излезе от безвредната си стая, израелските управляващи му споделиха, че са сигурни, че Емили е била убита.

Израелският дипломат споделя, че Хамас „ играе за време “ с освобождението на заложници

Посолството на Ирландия в Израел удостовери пред ирландския ефирен оператор RTÉ, че се счита, че Емили е била взета за заложница, а не убита. Служител от посолството сподели, че тестванията са посочили, че нейната ДНК не е открита в руините на кибуц Беери.

Повече от 100 души са били убити в дребната общественост, която е единствено на към три благи от бариерата обособяване на Газа от Израел.

Министерството на външните работи на Ирландия съобщи, че е „ осведомено със случая на Емили Хенд и дава консулска помощ на нейното семейство “, само че не предложи повече мнения.

Половината на Емили сестра Натали, 26, говорейки по израелската телевизия, се обърна непосредствено към момиченцето, казвайки: „ Искам да ти кажа, че вършим всичко, с цел да те върнем вкъщи. Знаем, че си пленник. Толкова доста те обичаме и ни липсваш. "

Томас Хенд не е евреин и е роден отвън Дъблин, само че се е преместил в Израел като доброволец в кибуца преди години. Хенд разказва Емили пред CNN като щастливо дете, което е имало страховит живот в кибуца и е обичало да пее и танцува, изключително пред Бионсе.

Не е ясно дали Емили има ирландско поданство. Съобщава се, че Хенд е бил в развой на кандидатстване за ирландски паспорт за щерка си, която в никакъв случай не е водил да посети родината си.

Ирландско-израелска жена е измежду първите доказани жертви на офанзивата на Хамас на октомври 7. Ким Дамти, 22, беше забелязана за последно на музикалния фестивал Supernova в Реим, близо до кибуца, където Емили явно е била отвлечена.

Ирландското държавно управление е измежду многото, които са отправили многократни позвънявания за преустановяване на огъня, с цел да се разреши филантропична помощ в Газа. Вицепремиерът Михаел Мартин съобщи, че жертвите на палестинските цивилни от ответната бомбардировка на Израел против Газа против дейностите на нейните управници от Хамас са „ непропорционални по всевъзможен метод “.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР