Бивш учител от Де Мойн, осъден за сексуално насилие, урежда съдебно дело от семейството на жертвата Хардинг

...
Семейството на бивш ученик от средното училище Хардинг уреди делото
Коментари Харесай

Семейството на бивш ученик от средното училище Хардинг уреди делото си срещу учител, осъден по наказателно дело за сексуално насилие над момчето.

Макензи Джонсън, тогава учителка със специални нужди в окръга, беше обвинена в множество сексуални престъпления през 2019 г., включващи тогава 14-годишния ученик, включително за изпращане на голи снимки с искане да прави секс с него и неуместно го докосва над дрехите му. В крайна сметка тя се призна за виновна за похотливо поведение с непълнолетно и беше осъдена на една година затвор.

Джонсън, който също трябваше да се регистрира като извършител на сексуално престъпление, беше пуснат в отпуск от окръга, когато научи за разследването. Тя подаде оставка скоро след това.

Майката на ученика съди Джонсън и училищния район, като твърди, че тийнейджърът, бивш отличен ученик, е пострадал както академично, така и социално в резултат на малтретирането и че районът е не успя да го защити от Джонсън. През 2021 г. съдия отхвърли делото на окръга, като установи, че ищците не са посочили доказателства, които е трябвало да предупредят окръга за неподходящата връзка на Макензи Джонсън с ученика.

Сега семейството отхвърли останалите си искове срещу Джонсън след неразкрито споразумение. Ищците първо уведомиха съда за предстоящото споразумение през април, а на 9 август искът беше официално отхвърлен. Училищният район изобщо не участва в споразумението, потвърди говорител.

Адвокатът на Макензи Джонсън отказа коментар, а адвокатът на майката на момчето, Ташонда Джонсън, не отговори на съобщения с искане за коментар.< /p>

„Чувствам се така, сякаш не успях да защитя сина си“

Ташонда Джонсън и Ник Логан, бащата на ученика, преди това бяха критикували районните и служителите на правоприлагащите органи за това, което според тях смятат за „удар по китката“ за учителя.

„За да бъда напълно честен, аз мисля, че цялата ситуация беше заметена под килима и премълчана“, каза Джонсън пред Des Moines Register в интервю от 2020 г.

„Ако (синът ми) трябваше да бъде бял, а тя беше черна, щеше да настане шум“, каза Джонсън, който е чернокож, за Макензи Джонсън, която е бяла. „Хората ще предлагат подкрепа и ресурси, неща, които не сме получили.“

От април: Учител по английски Dowling е арестуван за предполагаема сексуална експлоатация на 17-годишен ученик

Тя каза, че семейството по това време не е получило никаква подкрепа или извинения от училищния район и че въздействието върху сина й е било сериозно и дълготрайно.

„Чувствам се сякаш не успях да защитя сина си. Като майка това е трудно хапче за преглъщане“, каза тя.

Уилям Морис покрива съдилищата за регистъра на Де Мойн. Може да се свържете с него на [email protected], 715-573-8166 или в Twitter на адрес @DMRMorris.

Тази статия първоначално се появи в регистъра на Des Moines: Съдебният процес за сексуално насилие на бивш учител от Де Мойн завършва със споразумение

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР