Семейство от Пловдив се оказа изненадващо с блокирани банкови сметки

...
Семейство от Пловдив се оказа изненадващо с блокирани банкови сметки
Коментари Харесай

Внимание! Ето какъв капан готвят банките

Семейство от Пловдив се оказа изненадващо с блокирани банкови сметки и на процедура, остана без пари, защото нямало и кеш. Неприятната обстановка станала ясна по здрач в петък.  След позвъняване до банката се оказало, че проблем с парите, сметката и дебитната карта няма. А обслужващата банка е наложила „ наказателната мярка “, тъй като клиентите ѝ не са актуализирали банална контактна информация - имена, адрес, номер на персоналната карта, телефонен номер и така нататък

От колцентъра на институцията обяснили на ядосаните пловдивчани, че няколко пъти са им изпращали уведомления, че би трябвало да се явяват на гише в банката за задачата, само че това не се е случило и по тази причина са прибегнали до блокиране на сметките. Нещо повече - като задължено лице по Закона за ограниченията против изпирането на пари, банките би трябвало да блокират средствата на клиент, в случай че той не актуализира контактните си данни в период до 3 месеца след уведомлението от тяхна страна.  
-->
Задължението банките да поддържат настояща информация за клиентите си произтича от Закона за ограниченията против изпирането на пари и им бе вменено още през 2018 година във връзка с условията на IV Директива за попречване на потреблението на финансовата система за задачите на изпирането на пари и финансирането на тероризма.  Но защото имат доста клиенти, институциите вършат тази актуализация „ на порции “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР