Семейство от Пловдив е било осъдено от етажната собственост на

...
Семейство от Пловдив е било осъдено от етажната собственост на
Коментари Харесай

Комшийски неволи: Семейство не плаща 2г. такси на входа, твърди, че ремонтирало покрива

Семейство от Пловдив е било наказано от етажната благосъстоятелност на постройката, в която живее поради неплащане на входни такси за интервал от две години. Решението е доказано и на втора инстанция и повече не може да бъде обжалвано.
Прочетете още
Мъжът и дамата отказали да заплащат за поддържане и ръководство на общите елементи на постройката за времето от месец май 2020 година до месец  април 2022 година За този интервал и двамата дължали по 120 лева за себе си и по 40 лева за кучето, което отглеждали. Съпрузите претендирали, че са създали ремонт на подпокривното пространство на постройката за 600 лева и не са получили от входа пари за това.

Казусът бил отправен до Районен съд – Пловдив, като магистратите са осъдили съпрузите да заплатят на етажната благосъстоятелност сумите за поддържане и ръководство на общите елементи на постройката. Недоволни от това, мъжът и дамата отнесли случая и до Окръжен съд – Пловдив, само че и втората инстанция удостоверила решението на първоинстанционния съд.

От показаните по делото писмени доказателства се открило, че на извършено на 1 юли 2019 година общо заседание на етажната благосъстоятелност е взето решение всеки живущ във входа, в апартамент от третия до осмия етаж, да заплаща месечна такса в размер на 5 лева, а за куче - 2 лв..

Безспорно е потвърдено, че за интервала м. май 2020 г.-м. април 2022 година фамилията не са заплатили дължимите от тях, според посоченото решение на Общото заседание, такси за поддържане и ръководство на общите елементи на постройката, в това число и за отглежданото от тях куче в интервала м. май 2020 г.-м. декември 2021 година Съдът е приел, че възраженията им, че не дължат претендираните от тях суми, защото през месец юли 2018 година са направили ремонт на подпокривното пространство на постройката на обща стойност 600 лева, не могат да бъдат прегледани в актуалното произвеждане и не могат да се отразят на изхода му, защото за посочената сума те са предявили срещуположен иск против етажните притежатели, по който е формирано настрана дело.

С оглед на това и второинстанционният съд е удостоверил първичното правосъдно решение, съгласно което мъжът и дамата би трябвало да заплатят дължимите суми за тях и кучето. Семейството е наказано и да покрие разноските по делото в размер на 400 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР