Семействата с ниски доходи ще ползват пълния размер на данъчно

...
Семействата с ниски доходи ще ползват пълния размер на данъчно
Коментари Харесай

Най-бедните семейства ще ползват максимално данъчно облекчение за отглеждане на деца


Семействата с ниски приходи ще употребяват цялостния размер на данъчно облекчения за развъждане на деца. Това взеха решение дефинитивно народните представители с гласувани промени от Закона за корпоративното подоходно облагане, оповестява БНР. Депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия понижаване с по 500 лв. за всяко дете от данъчната основа на работещи родители.

Възможността данъчното облекчение да може да се разпределя сред двамата родители, когато приходите им не разрешават те да се приложат от единия родител, ще подкрепи най-много фамилиите, които отглеждат деца с увреждания. В момента, в случай че приходът на майката не е задоволителен, с цел да се понижи данъчната основа с 2000 лв., то и възобновеният налог не може да доближи оптималните 200 лв.. С новите разпореждания, даже и да се получи по-малко облекчение от 200 лв., разликата до тази сума ще може да я употребява бащата.

Депутатите взеха решение още от идната година родителят, който не употребява облекчението за развъждане на деца, да не се постанова да подава настрана декларация за отвод. Декларацията за отвод сега подсигурява, че вторият родител няма да злоупотреби. От следващата година инспекциите в декларациите ще прави Националната организация за приходите.

Искането на левицата за данъчни облекчения за родители изключваше тези, които са на обществени помощи. С предлагането си социалистите възобновиха  дебатите за анулация на плоския налог. По време на близо тричасовите разногласия социалистите бяха упрекнати, че употребяват тематиката за политически цели.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР