Семействата разказаха за чистата паника от научаването, че техните близки

...
Семействата разказаха за чистата паника от научаването, че техните близки
Коментари Харесай

Заложници от Хамас: „Жена ми и децата ми бяха отведени в Газа“

Семействата описаха за чистата суматоха от научаването, че техните близки може да са били взети за заложници от Хамас, откакто въоръжената група атакува Израел.

Израелската войска допуска, че десетки хора, в това число непознати жители, са били отведени като пленници в Газа. Ето някои от техните истории.

„ Опитвам се да остана спокойствие'

Първото съмнение на Йони Ашер, че фамилията му е в Газа, беше посредством следене на мобилния телефон на жена му.

Съпругата му Дорон и двете им деца Раз, на 5, и Авив, на 3, бяха отседнали при родственици покрай границата с Газа, когато екстремистите нанесоха удар.

Йони сподели пред BBC: „ В събота, към 10:30 сутринта, беше последното позвъняване, когато приказвах със брачната половинка си. Тя ми сподели, че терористи от Хамас са влезнали в къщата.

" Те бяха в безвредната, предпазена стая, след което позвъняването беше прекратено. По-късно съумях да намеря мобилния й телефон и той беше в Газа. "

По-късно същия ден най-лошите му страхове наподобява се потвърдиха, когато разпозна, че фамилията му е за малко показано във видеоклип на хора, качени на задната част на камион.

" Във видеото разпознах жена си и двете си дъщери, двете си дребни бебета ", сподели той.

" Не знам при какви периоди или какви условия се държат, само че знаете, че обстановката става доста по-лоша. "

Засега, сходно на други фамилии, всичко, което Йони може да направи, е да се надява. " Опитвам се да запазя успокоение. Иска ми се да имам вяра, че има някакъв контакт сред дипломатите, които договарят или нещо сходно, само че ние не знаем нищо - това е най-трудното. "

„ Има вяра да повярваме, че са живи “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР