Семейства на заложници, заловени по време на атаката на Хамас

...
Семейства на заложници, заловени по време на атаката на Хамас
Коментари Харесай

Семействата на израелските заложници се страхуват, че светът ще забрави. Така че те пътуват, за да бъдат живи напомняния

Семейства на заложници, хванати по време на офанзивата на Хамас на 7 октомври, се опасяват, че фокусът на света върху тях избледнява, както и импулсът да гратис към 240 арестувани души

От ЛОРИ ХИНАНТ Associated Press и LAURIE KELLMAN Associated Press 5 ноември 2023 година, 9:00 ч.

ПАРИЖ -- Снимката на белокосия жена в количка за голф, увита в лилаво одеяло и обкръжена от въоръжен мъж, беше измежду първите, излезли от заложниците, хванати по време на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври.

Но внучката на Яфа Адар се опасява, че паметта на света за този непосилен ден – и импулсът да бъдат освободени към 240 души, арестувани от Хамас – избледнява. Така Адва Адар и нейният брат, сходно на доста други родственици на заложниците, напуснаха Израел за това, което се надяват да бъде другарски посрещнат в градове по света.

Париж, Атланта и Лондон. Чикаго и Виена. Остров Кипър.

Те се опасяват, че алтернативата ще бъде групова амнезия, защото спомените за този ден са сменени от вести за смъртни случаи на палестинци в Газа. Израелските обществени медии са цялостни с изображения на листовки с изчезнали хора на заложници, които се раздират по целия свят.

„ Много е ужасно да си помислиш, че ще бъде остаряло вести, че баба ми ще остане пленник “, сподели Адва Адар.

Хамас сподели, че ще освободи неизраелски заложници, които са от 28 страни и съставляват към половината от общия брой, за който се счита, че е арестуван.

Но макар че няма съответни стъпки даже към това избавление, концепцията единствено поражда нови страхове за фамилии като Адарите, които са Израелски и нищо друго. Ако всички американци или всички европейци бъдат освободени, какъв тласък ще има да настояваме за освобождението на останалите?

„ Целият свят би трябвало да притиска Хамас за освобождение на заложниците, без значение от каква народност са “, сподели тя. „ Мога да ви кажа, че баба ми и братовчед ми нямат друга народност. Така че като че ли нямат причина да се връщат вкъщи и това в действителност ме ядосва. “

В интервютата някои от фамилиите демонстрират признаци, че обръщат ъгъла от чист потрес и смут до отчаяние и яд.

Най-кървавият ден в историята на Израел също е несметно записан, с помощта на смарт телефоните и обществените медии. Въпреки това роднините споделят, че надали разполагат с повече информация, в сравнение с в дните след изгубването на околните им.

„ Всъщност съм гневен “, сподели Тал Едан, лелята на 3-годишната Абигейл, която беше взета за заложница. Семейството погреба и скърби за родителите на Абигейл, Рой и Смадар, които бяха убити този ден. „ Те не ни споделят нищо “, сподели тя за израелското държавно управление. „ Те нямат нищо. “

Огромната военна бомбардировка на Газа от Израел, споделят фамилии, повдига въпроси дали унищожаването на Хамас или спасяването на заложници е по-важно — или двете стремежите са взаимно изключващи се.

Много фамилии се обръщат за помощ към други държавни управления - Германия, Франция и Съединените щати, да вземем за пример - в имплицитно самопризнание, че Израел е неспособни да обезпечат освобождението на околните си.

„ Приоритетът би трябвало първо да бъде връщането на заложниците на първо място друго. Това би трябвало да е единственото нещо на масата и не наподобява, че това е мнението “, сподели Айелет Села, чиито седем членове на фамилията са заложници в Газа, на конференция със фамилиите на други заложници в Париж на Вторник.

Гилад Корнголд, чийто наследник, снаха и двама внуци са заложници, сподели пред кореспонденти в сряда, че чиновник на израелското държавно управление поддържа връзка с семейство три пъти седмично. Той споделя, че има вяра, че Израел ще направи каквото може за заложниците.

Той сподели, че членовете на фамилията имат немско или австрийско поданство и „ разгадавам на немското посолство. ”

„ Германия и Австрия не водят борба с никоя страна “, сподели Корнголд. „ Те имат контакт с всички по света. Вярвам, че могат да го създадат. ”

Запитан дали е убеден, че Израел слага освобождението на заложниците преди всичко в дневния ред, той направи пауза.

„ Вярвах в това първоначално, преди три, четири дни. Сега стартирам да изгубвам религия, тъй като всеки ден, когато всичко свърши, се тревожим от ден на ден и повече. Губим доста вяра. Сега, с по-малко “, сподели той. „ Всеки ден няма знак за тях. Но мисля, че целта е освобождението на заложниците. “

В Лондон, седнал зад фотография на 74-годишната си майка Ада Саги, нейната синът Ноам прикани „ всички държавни управления по света “ да върнат заложниците вкъщи. Четирима бяха освободени, в това число двама американци, а един беше избавен.

За Оливър Мактернан, който има дълготраен опит като медиатор и договарящ за заложници, единствено един държавни въпроси: Съединените щати. Мактернън, който обикаля Газа през по-голямата част от 20 години, сподели, че няма метод повече от 240 заложници, държани евентуално на разнообразни места, да бъдат преместени безвредно при бомбардировки.

„ Наистина се надявах, че Америка (в частност) и някои от европейските страни биха били по-добър другар на Израел. Знаеш ли, когато си травматизиран, имаш потребност от същински другари, които могат да кажат „ Просто се сдържай “. … Помислете какви ще бъдат следствията от това. “ И сега не виждам доказателства за това. “

В петък, след среща с U.S. Държавният секретар Антони Блинкен и израелският министър председател Бенямин Нетаняху изключиха „ краткотрайно преустановяване на огъня, което не включва връщане на нашите заложници “.

В Атланта по-рано тази седмица, по време на събитие, което събра шестима родственици на заложници дружно с депутати от щата Джорджия, Шани Сегал прекъсна различен оратор, когато тя разгласи, че би трябвало да потегля в залата, тъй като Хамас пусна видео, показващо нейния братовчед Римон Кирщ, който е измежду изчезналите.

„ Виждате братовчед ми Римон, седнал жив, кльощава и единственото нещо, което имам мислено е: Тя е жива “, сподели Сегал.

„ Искам да опитате и да си визиите, че не знаете три седмици и два дни дали членът на вашето семейство е жив или не “, сподели Сегал. „ И повода, заради която споделям това, е, че когато се опитате да си легнете. когато се опитате да заспите, единственото нещо, което си мислите е: „ Тя има ли легло? тя яде ли Тя пие ли?' ”

Сегал твърди, че американците би трябвало да дадат приоритет на тежкото състояние на израелските заложници и настоя за случая на фамилията си пред законодателите в Грузия, тъкмо както направи Адва Адар същото и в Париж. Сегал, сходно на други израелци, сподели, че са загрижени за палестинците в Газа, само че имат вяра, че множеството палестинци са потиснати от Хамас: „ Те държат 2,3 милиона души като заложници, освен нашите 240. “

___

Келман заяви от Лондон. Джеф Ейми в Атланта, Даника Кирка в Лондон и Менелаос Хаджикостас в Никозия, Кипър, способстваха.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Правила за дискретност на мрежата на ABC NewsВашите права за дискретност на щата Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на децата Реклами въз основа на интересиВсичко за Nielsen MeasurementУсловия за използванеНе продавайте и не споделяйте моите Лична информацияСвържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/ abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/css/fusion.css ",null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/6b02f459f4be-release-10-31-2023.24/client/css/ prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ":{ " key ": " ", " translations ":{}}, " flags ":{ " banner ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ":true, " env ": " dev ", " tag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap.js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ":false, " loadAsync ":true, " frameTag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/embed_privacy_prod/Bootstrap.js " }, " environment ": " prod ", " debug ":{ " on ":false} }, " ads ":{}, " analytics ":{}, " routing ":{ " location ":{ " pathname ": " /International/wireStory/families-israel-hostages-fear-world-forget-traveling- living-104641293 ", " port ": " ", " hash ": " ", " path ": " /Intern

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР