Семеен празник на брега на река Марица организира сдружение Браво,

...
Семеен празник на брега на река Марица организира сдружение Браво,
Коментари Харесай

Хайде на реката! “Браво, Пловдив“ организира пикник за малки и големи на брега на Марица

Семеен празник на брега на река Марица провежда съдружие „ Браво, Пловдив “. Утре, в 10:30 доброволците и техните семейства  провеждат пикник на южния бряг на реката сред Пешеходния мост и моста на Панаира. Всички, които поддържат самодейностите на придвижването за по-добра градска среда, също са добре пристигнали. На брега, в неофициална конюнктура, те ще могат да се срещнат както с работата на екипа на „ Браво, Пловдив “, по този начин и с целите им за присъединяване им в изборите. След това могат да поиграят дружно с тях федербал, волейбол или да се повозят на каяк.
Прочетете още
Интегрирането на реката е измежду главните цели на „ Браво, Пловдив “, които са измежду участниците в предизборната конкуренция за Пловдив.

Докато за множеството градове реката нормално е сърцето на града, то в Пловдив река Марица е откъсната от градския пейзаж. Тя е един от най-важните детайли в екосистемата на града, само че пловдивчани са изгубили връзката си с нея, а тя се е свила в коритото си, притисната от шубраци и новопоявили се лонгозни горички и живее личен живот.

По-възрастните пловдивчани помнят, че до края на 60-те реката си е била натурален прелъстителен център за дребни и огромни, имало е места за плуване и крайбрежия за излежаване.

Екипът на „ Браво, Пловдив “ е безапелационен, че реката би трябвало да бъде място за просвета, бизнес, спорт и отдих посредством благоустрояване на крайбрежните зони, създаване на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще упорстват това да бъде и съществена точка в работата на идващото ръководство на града.

„ Хайде на реката! “, споделят те и канят всеки, който желае, да се причисли към тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР