СЕМ започна процедура по предстрочното освобожданане на генералния директор на

...
СЕМ започна процедура по предстрочното освобожданане на генералния директор на
Коментари Харесай

СЕМ откри процедура по прекратяване мандата на Светослав Костов

СЕМ стартира процедура по предстрочното освобожданане на генералния шеф на БНР Светослав Костов. Регулаторът взе решението с три гласа " за " и два " въздържал се ". Причината е невижданото петчасово прекъсване на стратегия " Хоризонт " на 13 септември.
Регулаторът ще гласоподава остраняването на Костов след приключването на периода от пет работни дни, в които той може да изложи своите възражения по откритата процедура.
Мотивите за отстраняването на Костов са двете наказания, които Съвет за електронни медии наложи на БНР предходната седмица. Радиото бе санкционирано с оптималния вероятен размер, разрешен от закона: със 7000 лева за нарушение на лицензията на програмата, защото тя е дадена за 24-часово излъчване; както и с 20 000 лева за нарушение на правото на информация на жителите.
Двете наказателни постановления към момента не са влезнали в действие. Срокът им за обжалване изтича в сряда. Именно затова юристите не са единомислещи дали може да се открие процедура по отстраняването на Костов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР