Гневни селяни в Англия призовават странната кръчма Crooked House да бъде възстановена след разрушаването

...
Селяните в централна Англия са недоволни, след като една от
Коментари Харесай

Селяните в централна Англия са недоволни, след като една от най-странните кръчми във Великобритания изгоря и беше превърната в развалини от багер преди приключване на разследването на пожар

От PAN PYLAS Associated Press 9 август 2023 г., 11:08 ч.

ЛОНДОН -- Селяните в централна Англия са недоволни след един от най-странните кръчми във Великобритания изгоряха и бяха превърнати в развалини от багер, преди да приключи разследването на пожара.

Местният кмет се присъедини към жадните редовни гости от Crooked от 18-ти век Хаус пъб в село Химли, на 130 мили (210 километра) северозападно от Лондон, в натиск за правилно разследване на събитията около унищожаването на кръчмата.

Andy Street , кметът на Уест Мидландс, каза в сряда, че местните власти „ще стигнат до истината“ и че той ще продължи да „продължава да оказва натиск за реконструкция“ за пъб, който беше широко почитан като „най-слабия във Великобритания“ в резултат на това на свличащата се основа и наклонени стени.

В събота, две седмици след като ударената от слягане пъб беше продадена от оператора на кръчми и хотели Marston's на местна фирма, тя претърпя големи щети в резултат на огън. Два дни по-късно сградата е разрушена от механичен багер.

Като се има предвид, че причината за пожара все още не е установена, повдигнати са въпроси за това как кръчмата в крайна сметка е била разрушена. Местният съвет на Южен Стафордшир разследва потенциални нарушения на закона при разрушаването на кръчмата.

Дългогодишен редовен Пол Търнър, който създаде онлайн кампания „Спасете кривата къща“ “ петиция миналия месец, която привлече повече от 13 000 подписа, заяви, че е „абсолютно съсипан“ от унищожаването на кръчмата и подкрепи призивите за възстановяване.

„Мисля, че единствената възможност наистина е някаква реплика“, каза той. „Трябва да направим нещо, не можем просто да го загубим.“

Първоначално кръчмата е била селска къща, когато е построена през 1765 г. и впоследствие започва да потъва на един страна в резултат на обширния добив на въглища в местния район, който е част от региона на централна Англия, широко известен като Черната страна, във връзка с неговия промишлен и минен разцвет в средата на 19 век.

Около 1830 г. се превръща в кръчма и се нарича The Siden House — siden означава изкривен на местния диалект.

През 40-те години на миналия век пъбът, който впоследствие е преименуван на Glynne Arms, е осъден като опасен и е планиран за разрушаване. След това предшественикът на Марстън купи кръчмата и я направи безопасна.

След това стана известна като Кривата къща и оттогава е туристическа атракция, като посетителите се възхищаваха как сградата издържа изпитанието на времето, като се има предвид, че единият й край е малко под четири фута (около 1,2 метра) по-нисък от другия.

„Това беше нещо, с което се гордеехме като хора от Черната провинция“, каза 58-годишният Търнър. „Беше наш.“

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР