Селските чушки, които в много райони на България се наричат

...
Селските чушки, които в много райони на България се наричат
Коментари Харесай

Селска чушка - характеристика на сорта и кулинарна употреба

Селските чушки, които в доста региони на България се назовават просто пипер, нямат нищо общо с тези чушки, които можете да си закупите в огромните магазини. Макар последните да имат прелъстителен търговски тип и да наподобяват като че ли са направени под шаблон, те постоянно са цялостни с пестициди.

Веднага бихте се запитали за какво въобще внасяме чушки извън, в случай че те виреят отлично и у нас. Причината се крие във обстоятелството, че постоянно те излизат по-евтино на търговците, които се насочват най-вече към импорт от Турция, Гърция, Испания, Италия и Македония, а зимно време - от Йордания, като по този метод нашите пазари на чушки се лимитират от ден на ден. На процедура е доста мъчно да се сдобием със селски чушки, в случай че не ги отглеждаме сами.

И въпреки всичко, в случай че се отбиете в някое село, може би ще извадите шанс и ще попаднете на някоя баба или дядо, които да продават своя пипер, нормално изложен на крайпътна сергия. Изобщо не се колебайте да си закупите такива селски чушки, тъй като те едва ли ще съдържат каквито и да са пестициди, а усетът им няма нищо общо с купешките чушки.

Селските чушки в действителност са едни от най-старите сортове чушки и са изключително присъщи за Югозападна България и по-конкретно за Кюстендилския район. Те имат мощен мирис и могат да са както зелени, по този начин и червени или оранжеви.

Селската чушка се характеризира с това, че има доста по-тънка ципа от купешките чушки, заради което не водят до раздразнение на стомашната лигавица. Изключително богати са на фибри, на витамин С, витамин В6, витамин Е, бетакаротин, магнезий, цинк, желязо, калий, калций и други Сортът селска чушка ни подарява с сила и укрепва имунитета ни, като в същото време имат детоксикиращо деяние.

Кулинарна приложимост на селска чушка

 Селска чушка

Със селска чушка може да сготвите на процедура всичко, само че е добре да вземем поради обстоятелството, че заради неправилната си и изцяло естествена форма не всеки път са подобаващи за пълнене.

Най-важното е, че по-тънката ципа и месо на селската чушка са причина те да се белят малко по-трудно от купешките чушки точно поради тънката си ципа. С това можете елементарно да се справите, в случай че след печенето им ги поръсите със сол.

Имайте поради, че селската чушка е доста подобаващ вид за сушене на чушки. Така че, в случай че сте решили да провисите наниз със сушен пипер, оглеждайте се на пазара точно за този вид.

Тъй като нормално селските чушки се отглеждат навън, а не в парници и така нататък, е допустимо в резултат на опрашване да попаднете и на някоя люта чушка. Много постоянно селските чушки са пикантни и това е единственото, с което би трябвало да сте внимателни по време на готвене с пипера.

Но каквото и да сготвите с него, като се изключи че ястието ви ще има великолепен и изцяло естествен усет, то ще е и здравословно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР