Село в северна Германия се облагодетелства в максимална степен от

...
Село в северна Германия се облагодетелства в максимална степен от
Коментари Харесай

Защо проектите за чиста енергия са трудно изпълними?

Село в северна Германия се облагодетелства в оптималната степен от вятъра и слънцето. Вятърни паркове обезпечават продажба на електрическа енергия, която носи сигурни приходи на популацията на Шпракебюл. Местните са се присъединили в кооператив, учреден от Кристиан Андресен, чиято компания е построила тук огромните турбини, преобразуващи силата от вятъра в електрическа. А той духа постоянно в този регион покрай Северно море.
Проектите за възобновима сила са забележими в пейзажа. За мен е доста значимо локалните поданици да се разпознават с тези фабрики. Те работят най-добре, когато хората вземат участие в тях. В нашия случай имаме общински вятърни паркове. Гражданите могат директно да вземат участие в дейностите. Така те се трансформират в бизнесмени и могат да се възползват от облагите, които генерираме.
Кристиан Андресен – ръководещ шеф на „ Солар-Енерджи Андресен “

Високите лихви и инфлацията възпират вложенията във възобновими енергийни източници, които са нужни за попречване на последствията от изменението на климата.

За Астрид Нисен, която има дребна плантация със 150 крави, парите от производството на електрическа енергия са стабилен буфер в сложни времена.
За нас това е доста значимо, тъй като ни дава известна независимост. Доходите от селско стопанство са непостоянни, двоумят се от година на година. Понякога цената на млякото е добра, от време на време доста ниска. А приходът от възобновимата сила е непрекъснат, нещо, на което можем да разчитаме и да използваме.
Астрид Нисен – млекопроизводител

Жителите на Шпракебюл са вложили 20% персонални средства в построяването на първия вятърен парк, а банките са отпусналите останалите 80%. Първо са се присъединили 32-ма души, а в този момент към този момент са над 150.

По-голямата част от разноските за възобновими източници е първоначално – за закупуването на вятърни турбини или слънчеви панели, а след това разноските за употреба и поддръжка са незначителни – вятърът духа и слънцето грее гратис.

Пречките пред плановете за чиста сила са високите разноски заеми, които оскъпяват финансирането, високите цени на създадената сила и нарушените вериги на доставки на вятърни турбини и перки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР