Село Клисура отбеляза емоционално събитие в Седмицата на бракаДнес, в

...
Село Клисура отбеляза емоционално събитие в Седмицата на бракаДнес, в
Коментари Харесай

90-годишна двойка от Клисура се врече във вярност за втори път

Село Клисура означи прочувствено събитие в Седмицата на брака

Днес, в Седмицата на брака, в дребното село Клисура се случи огромно прочувствено събитие в живота на 92-годишния Петко Петров и брачната половинка му 89-годишната Ана Петрова. В наличието на кмета на Банкя Рангел Марков, заместник-кмета доктор Александра Александрова, кмета на с. Клисура Камелия Димитрова и началника на отдел "Образование " Виолета Кирилова, длъжностното лице Димитрина Василева извърши обред по преподновяване на гражданския брак, подписан преди цели 72 години, съобщи Фокус.

Трепетното преживяване развълнува всички присъстващи и изключително кмета Марков, който показа, че за първи път му се случва да преподнови цивилен брак. Заради пандемията фамилията не е отбелязало "благодатната " си женитба (70-годишнината), само че днешният обред се трансформира в удвоено прелестно преживяване. Кметът сервира приветствен адрес, в който им споделя да бъдат здрави и щастливи.

Топлите взаимоотношения сред двамата се трансфораха в също толкоз топла целувка - знак, че възприятията са живи даже след толкоз доста години взаимен живот. Петко и Ана получиха подарък от региона - ръчно рисувани чаши от майсторката на стъклописа в художествените занаяти Радка Вацева, разчупена бе пита, мека и дъхава като душата на засмяната Ана. А кметът отвори церемониалното шампанското, след което прозвуча „ Многая лета”. И, по думите на Петко Петров, всичко това се случи, с цел да вземат образец младежите от техния живот, от тяхното благополучие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР