Село Голема Раковица пострада най-тежко при наводнението в община Елин

...
Село Голема Раковица пострада най-тежко при наводнението в община Елин
Коментари Харесай

Частично бедствено положение бе обявено за населени места в община Елин Пелин

Село Голема Раковица пострада най-тежко при наводнението в община Елин Пелин. В селото има наводнени къщи. Създадена е организация за отводняването им и почистването на наноси по пътната инфраструктура. Оттам споделя Юлиян Стоянов.

 

Тук не стопира да вали, нощес беше оповестено бедствено състояние – освен за Голема Раковица, само че и за близките села.

Нивото на река Лопушна е нормализирано, подредени са чували с пясък, с цел да не влиза вода в дворовете.

„ За момента обстановката е спокойна, по простата причина, че предходната година почистихме коритата на реките. Имаме единствено един съборен мост, само че нямаме бедстващи хора. Със съдействието на кмета на община Елин Пелин господин Симеонов е обезпечена техника, която нощес работи до 22 ч. А през днешния ден ще дойдат още камиони и един екскаватор, който да поправя реката, тъй като тя е доста бърза и смъква доста материал “, показа за Euronews BulgariaАлександър Нешев, кметски наместник на Голема Раковица.

 

Повече вижте във видеото.

 

„ Това е част от нашата община, нашата земя, и когато те пострадат, значи, че ние сме идващите. Ние сме тук, с цел да оказваме помощ един на различен “, показа Петя, доброволец.

Гумени ботуши, лопата, ръкавици, кофи – това са едни от най-необдходимите неща, които добровлоците би трябвало да носят със себе си, добави тя.

 

Вижте още в идващото видео:

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР