Селфи от издателите на авторитетните речници на английския език на

...
Селфи от издателите на авторитетните речници на английския език на
Коментари Харесай

Предозиране: Да си направиш селфи с Пеевски

Селфи " от издателите на авторитетните речници на британския език на Оксфордския университет, поради увеличената й с хиляди проценти приложимост. А обяснението, което беше вписано към нея - " фотография, която някой си е направил самичък със смарт телефон или уебкамера и я е популяризирал на интернет уебсайт на обществена мрежа ".

През лятото на същата година, назначението на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за началник на ДАНС, провокира най-дългите митинги против държавно управление на България и се трансформира в начало на битката със превзетата страна.

През 2021г., едно селфи с Пеевски провокира стихия в обществените мрежи изключително измежду привържиците на десните обединения и претенции за оставна на партиен водач.

Съпредседателят на " Зелено придвижване " и на " Демократична България " Владислав Панев разгласява по обяд в четвъртък (9 декември) своя фотография със глобения за корупция и търговия с въздействие по закона " Магнитски " Делян Пеевски от коридорите на Народното събрание в профилите си във " Facebook " и " Инстаграм ". От фрагмента ставаше ясно, че това е селфи - Панев държи телефона си, а сътрудника му от Движение за права и свободи гледа в камерата. (Други фотоси, публикувани от публицисти от Народното събрание, посочваха и моменти от снимането).

Селфито във " Facebook " беше без явен подтекст и съпроводено единствено от уточнението " Днес в Народното събрание! ".

Самоснимката провокира доста реакции на последователи на зелените, на " Демократична България " и други консуматори, които бяха главно остри и негативни мнения и на недоумение за какво и каква е задачата на този кадър с депутата, избран като " знак на корупцията ".

По-късно Панев изтри фотографията от профилите и реагира с два статуса във " Facebook ". С първия се опита да изясни фотографията като хумореска с откъс на Радой Ралин - " светът е оживял, тъй като се е смял " и добавка " дано не забравяме да го вършим! "

След увеличаващите се реакции, в които се появиха апели и претенции за оставката му (той е в оставка от " Зелено придвижване " след резултатите от изборите) и излизането му от управлението на " Демократична България ", Панев разгласява и опрощение и повече елементи по какъв начин е била направена фотографията:

" По мотив селфито на деня. Говорихме с публицисти в коридорите на Народното събрание, когато Пеевски мина около нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал различен път.

Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил същински разкрития против него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни каузи, открадната кола, измислени публикации в жълтите медии. Не е прелестно. Но се боря за това да превърнем България в естествена страна с всички сили. И да, ухилвам се повече от доста други и несъмнено имам характерно възприятие за комизъм. Това е. "

Официален коментар от другите водачи на " Демократична България " до края на деня нямаше, нито от сътрудниците в обединението. " Селфито на деня " не е коментирано и от Движение за права и свободи.

В мрежети имаше и някои отзиви, които оценяваха офанзивите против Панев, поради фотографията като пресилени, припомняха акциите му против корупцията или се майтапиха, че Пеевски се е трансформирал в експонат в Народното събрание.

" Предозиране ": Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди шест години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската и интернационалната политика продължава непрестанно да подава нови сюжети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР