Селфи мания е невинно хоби, психиатрите смятат, че това е

...
Селфи мания е невинно хоби, психиатрите смятат, че това е
Коментари Харесай

“Селфи” e официално признат за психично разстройство

Селфи фикс идея е почтено занимание, психиатрите считат, че това е съществено психологично разстройство. Селфи взрив от дълго време е завладял целия свят. Днес съвсем няма профили в обществените мрежи, които не са цялостни със селфи фотоси.

Ако преди пет години хората, които вършиха селфи, са били странни, в този момент това е прието като норма. Напротив, неналичието на акаунт в обществените мрежи насъвременния човек или тяхното неактивно подържане се укорява и се смята за минус.

Въпреки това, специалистите не са толкоз оптимистични. Асоциацията на американските психиатри, АПА, организира забавно изследване, въз основата на което бяха направени редица големи заключения. Оказва се, че несъразмерната пристрастеност към селфи е същинска болест на века. Необходимостта от непрекъснато правене на снимки – ново психологично разстройство.

Психиатрите оферират да го назовават selfitis (селфитис) и му дават следното определение.

Селфитис е непреодолима насилствена потребност от фотография на себе си, последвана от проява в медийното обществено пространство. Заменя неналичието на почитание към себе си, запълва неналичието на близки връзки.

Както виждате, всичко е много съществено, когато има научна аргументация. Въпреки това, съществуват разнообразни стадии на селфи заболяване, които имат ясни разделяне на равнища. Сега можете да оцените самозависимостта си от селфи.

Време ли е да се свържете със експерт, или към момента е задоволително всичко е почтено?

AПA разпознава три стадия на психологични разстройства:

1. Селфитис на границата.

Ако чувствате нуждата да се снимате три пъти дневно или повече, обаче на никой не показвате фотография и не слагате в обществени мрежи, вие сте в началния стадий на психологично разстройство.

2. Селфитис е в изострен етап.

Ако човек желае и се снима три пъти дневно с следваща проява на селфи в общественото и медийното пространство – той към този момент е минал в острия етап на разстройство.

3. Селфитис в продължителен етап.

Да, има подобен стадий на взаимозависимост. Него психиатри диагностицират на стадия, когато човек има нужда непрекъснато да се снима и да качва всички фотоси (успешни) шест или повече пъти дневно.

Това не е всичко. Нова мода на проява на фотоси от фитнес зали, фитнес клубове доста постоянно демонстрира съществуването на съществено психологично разстройство на човек – егоизъм.

Както виждате, заболяването прогресира. Ето за какво, в случай че откриете в себе си началото на казуса, най-малко си заслужава да се замислите. По-добре да се вземете в ръце и да гледате света не през обектива на вашия смарт телефон.

 

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР